Naar artikel

Beste reistijd om Iran te bezoeken voor een vakantie

Steeds meer reizigers weten de weg naar het prachtige land Iran te vinden. De oeroude cultuur, de gastvrije bevolking en de oogstrelende landschappen maken je reis naar Iran onvergetelijk. Het weer in Iran is echter anders dan veel andere landen in Azië, van extreme hitte in de zomer tot ijskoude maanden in de winter. Wat is dan ook de beste reistijd om Iran te bezoeken?

De beste reistijd om Iran te bezoeken qua klimaat

De beste maanden om naar Iran te reizen zijn te verdelen in twee periodes: het voorjaar en de herfst. Het gaat daarbij om de maanden maart tot en met mei, en september tot november. Gedurende deze maanden vermijd je de extreme kou van de winter en de verzengende hitte van de zomer. Met name in het hoogseizoen, van maart tot en met mei, is reizen naar Iran populair. De lente is een prachtige tijd met heldere dagen zonder regen en aangename temperaturen. Wie echter graag wil wintersporten tijdens een vakantie in Iran boekt juist een vakantie van november tot en met februari. Vervolgens reis je af naar Alvares in Ardabil of de skigebieden Dzin bij Teheran.

De beste reistijd naar Iran en feestdagen

Een aantal feestdagen zet Iran flink op zijn kop. Op 21 maart begint bijvoorbeeld Nowruz, het Iraanse nieuwjaar. Dit feest duurt drie dagen en trekt veel toerisme en reizende inwoners. Als je geen behoefte hebt aan drukte is het verstandig om de laatste weken van maart geen reis naar Iran te boeken. Daarnaast vormt reizen tijdens de maand Ramadan extra uitdagingen, aangezien eten en drinken in het openbaar tijdens de dag is verboden, ook voor niet-Moslims. De religieuze wetten past men in deze tijd ook strenger toe. Zodra de zon ondergaat, is het feest in het land.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Iran 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Iran.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten. Nu 10% korting op het Europa Standaard pakket!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.