Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

16 prachtige virtuele reizen

Bespaar duizenden kilometers met onze prachtige virtuele reizen. Bekijk het Christusbeeld in Rio de Janeiro of Londen met z'n 170 musea. Gewoon, in je eigen huiskamer!

1. Betoverende stad: Londen, Groot-Brittannië

Londen het lekkerst in de zomer? Met deze prachtige Virtual Tour heb je geen last van regen, wind of smog en is de stad met de meeste biljonairs in alle jaargetijden aangenaam. Vanuit het beroemde reuzenrad London Eye beslis je op je dooiegemak welke attractie je van dichtbij wilt zien – als 360 graden beeld. 

2. Voor durfals: Christusbeeld, Brazilië

Een van de meest realistische uitzichten op het befaamde Christusbeeld in Rio de Janeiro biedt Airpano. Het heilige beeld is 38 meter hoog en staat op de 710 meter hoge berg Corcovado, die een weergaloos uitzicht op de miljoenenstad biedt. Het scheelt je een ritje met de tandradbaan, lift of roltrap én het effect is bijna natuurgetrouw. Om niet te zeggen duizelingwekkend.

3. Live kaarsje laten aansteken: Jerusalem, Israël

itraveljerusalem biedt een uniek concept: naast de gratis webcams kun je met een gids live door de oude stad slenteren. Of een kaarsje voor jezelf laten aansteken in de Heilige Grafkerk. De priester spreekt speciaal voor jou ook nog zijn zegen uit. Uiteraard zijn deze bijzondere activiteiten niet kosteloos. 

4. Oudste bouwwerken: Piramiden van Gizeh, Egypte

Wil je naast bewegend beeld ook informatie, dan is deze virtuele tour langs de Piramiden van Gizeh bij Caïro een uitstekende optie. Je leert ontzettend veel tijdens de online rondleiding. Zo lopen de zijden van de drie grote piramiden (uit circa 2551 en 2472 voor Christus) vrij exact noord-zuid en oost-west. Dit doet vermoeden dat de Egyptenaren de sterren gebruikten om de oriëntatie van de piramiden te bepalen.

5. Spot the Big Five: op Safari, Zuid-Afrika

De wildgidsen op de site Andbeyond zitten zo dicht op een olifant dat je de huidplooien kunt tellen. Geen betere plek dus dan je eigen driezitsbank om de 'big five' van Afrika (buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant) te spotten. Je reist twee keer per dag 'live' met de safarileider mee in twee Zuid-Afrikaanse wildparken. 

6. Kijkje in de historie: Angkor Wat, Cambodja

De Cambodjanen gaan virtueel los om hun grootste schat, het 12e-eeuwse tempelcomplex Angkor Wat, aan het publiek te tonen. Je draait niet alleen 360 graden rond in deze grootste tempel ter wereld, je neemt ook een kijkje in het monument toen ie pas was gebouwd en het cement – bij wijze van spreken – nog nat was.

7. 'Rauwe' dierenvideo's: Wildlife, Alaska

Rauw. Down to earth. De webcams en video's van 'Alaska Fish and Game' laten de natuur zien zoals ie is. Verwacht dus geen zoetsappige dierenfilms uit de Disney-studio's. Maar voor een brullende walruskolonie of een school spartelende zalmen zit je hier eersterang. Fun fact: Alaska telt per 21 inwoners één beer. 

8. Steentijdwonder: Stonehenge, Groot-Brittannië

Waarvoor diende de cirkel van reuzenstenen in Stonehenge? En hoe kregen de Britse inwoners de enorme keien overeind, in pak 'm beet 2300 jaar voor Christus? Deze – en talrijke andere vragen – worden beantwoord tijdens een prachtige virtuele tour van English Heritage. Stonehenge bleek een soort gezondheidscentrum te zijn uit de Steentijd.

9. À la Indiana Jones: Petra, Jordanië

De kaskrakers Indiana Jones en The Mummy Returns zijn in Petra in Jordanië gefilmd, maar een beter beeld van deze bijzondere filmlocatie krijg je met de interactieve rondleiding. Het leuke is dat je zelf de volgende stap neemt tijdens de tour, net als in het echt. De vroegere hoofdstad van de Nabateeërs is vooral bekend door de schitterende tempel Al Khazneh (85 voor Christus), uitgehouwen in een roze zandstenen rotswand.

10. Uniek gamepad-avontuur: Faroër-eilanden

Een van de meest afgelegen eilandengroepen ter wereld loopt mijlenver voorop wat betreft online beleving: met een gamepad op je telefoon of iPad stuur je een local voor je uit over de Faroër-eilanden. Grappig: je kunt hem laten rennen, springen en zelfs een helikopter laten nemen. Je zult in elk geval een hoop schapen zien, want de Faroër bezitten meer van de wollige beesten dan het inwoners telt. 

11. Met koormuziek: kathedraal van Reims

De gewijde klanken van een kerkkoor maken de virtuele rondleiding door de 13e-eeuwse Kathedraal van Reims extra speciaal. De koningen van Frankrijk werden hier gekroond en het verhaal van Jeanne d'Arc speelde zich hier af. Let op de originele glas-in-lood ramen en de eeuwen later toegevoegde vensters van kunstenaar Marc Chagall.

12. Afgelegen opgraving: Machu Picchu, Peru

Gemakkelijker dan met deze virtuele rondleiding kun je de afgelegen Incastad Machu Picchu niet bezoeken. Je draait op je gemak 360 graden rond terwijl de gids doceert wat er allemaal te zien is. Zoals de 'Zonneknevel', een van de eerste astronomische uurwerken ter wereld met een hoog Flintstone-gehalte.

13. Birdeye view: Akropolis, Griekenland

De Griekse Akropolistour moet het vooral van de spectaculaire birdeye views hebben. Als een havik scheer je over de wereldberoemde tempel Parthenon, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus voor Athena Parthenos, de beschermgodin van de stad. Je krijgt een schat aan informatie over de best bezochte tempel van Griekenland.

14. Klimmersparadijs: Yosemite National Park, VS

Bekijk een van de mooiste nationale parken in de VS met de heerlijke tool Virtualyosemite. Dit klimmersparadijs met loodrechte rotswanden (waar klimmers 's nachts hun tentje aanhangen om te overnachten) kun je met 360 graden beeld verkennen – en inzoomen als je iets interessants ziet. Yosemite is een van de weinige plekken in Amerika waar je 's nachts een regenboog kunt zien. 

15. Transformatie naar paleis: Versailles, Frankrijk

Architectuurliefhebbers zullen smullen van de online paleistour in Versailles. Een video maakt duidelijk hoe deze megapubliekstrekker (meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar) transformeert van bescheiden jachthuis tot een van de grootste kastelen ter wereld. Op het einde van de regeerperiode van Lodewijk XIV verbleven er dagelijks tussen de 3000 en 10.000 hovelingen aan het hof.

16. 21.000 km in 5 minuten: Chinese Muur

Geen tijd of niet de gelegenheid om de Chinese Muur te bezoeken? Deze interactieve rondleiding voert je in een paar minuten over het 21.000 kilometer lange verdedigingsbouwwerk, dat grotendeels uit de Ming-dynastie stamt. Over de Grote Muur bestaat een broodje aap-verhaal: het zou het enige door mensen vervaardigde bouwwerk zijn dat zichtbaar is vanaf de maan.

Dit vind je misschien ook interessant:

Meer tips voor jouw vakantie

Vakantie tips en inspiratie

Vakantie tips en inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Van de mooiste autoroutes tot de fijnste stranden. Hier vind je ze.
Bekijk alle vakantiebestemmingen

Bekijk alle vakantiebestemmingen

Op zoek naar vakantie inspiratie of praktische informatie per land? Bekijk hier alle vakantiebestemmingen.
Slim inpakken doe je zó

Slim inpakken doe je zó

Van fietsvakantie tot wintersport. Met onze paklijsten weet je zeker dat je alles bij je hebt.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.