Rondreis Bali

Boek een rondreis Bali of combineer je rondreis Indonesië met bijvoorbeeld Java of Sumatra. Je vindt je rondreis Bali natuurlijk bij de ANWB! We trakteren je vast op een voorproefje en hebben de leukste, mooiste en meest bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Wedden dat Bali straks bovenaan jouw verlanglijstje staat? 

De leukste plaatsen tijdens een rondreis Bali

Er zijn een aantal plaatsen op Bali die zo typerend zijn dat je ze eigenlijk niet mag missen. Naast deze bekende plaatsen is het aan te raden om ook de minder populaire plaatsen te bezoeken, zoals Candidasa of Pemuteran. Zo creëer je een perfecte combinatie tussen prachtige hoogtepunten en rustige natuurplaatsen.

Ubud

Ubud is een kunstenaarsdorpje omringd door rijstvelden en grenzend aan het Monkey forest. Het dorpje straalt een artistieke sfeer uit en is rijk aan cultuur op het gebied van traditionele dans, muziek en kunst. ’s Avonds is het heerlijk om langs de restaurantjes, winkeltjes en kunstgalerijen te struinen.

Benoa

Benoa ligt aan de zuidoostkust van Bali en ligt vlakbij het internationale vliegveld waardoor het een perfect start- of eindpunt is van je rondreis. De stranden van Benoa zijn rustig in vergelijking met Kuta. Het is bijzonder dat dit dorp naast een moskee, zowel een Chinese als een Hindoe tempel heeft. Cultuurvariatie gegarandeerd!

Kuta

Kuta is bruisend! Langs het strand met surfers is veel te beleven door het aanbod van restaurantjes, barretjes en winkels. Het is toeristisch, maar daardoor niet minder aantrekkelijk. Vanuit Kuta zijn er allerlei tours te boeken naar verschillende bezienswaardigheden, zooals het beroemde Pura Tanah Lot. Een prachtige tempel op een adembenemende locatie. De Kuta regio bestaat uit de dorpen Kuta, Legian, Tuban en Seminyak. Deze dorpjes zijn in de loop der jaren aan elkaar gegroeid. Het nachtleven in Kuta is bruisend, dus je hoeft je nooit te vervelen!

Lovina Beach

Lovina staat bekend om het dolfijnen spotten en de zwarte stranden. Deze badplaats ligt in het noorden van Bali. Dit plaatsje is het tegenovergestelde van Kuta, een rustig strandplaatsje waar veel gezinnen en stellen komen. Het is de ideale plaats om te snorkelen of te duiken.

Rondreizen op Bali: de leukste must-do's

Bali heeft veel te bieden. Naar het strand gaan spreekt natuurlijk voor zich. Wil je ook een dagje actief zijn en het eiland beter leren kennen? De ANWB geeft wat tips om je verblijf nog onvergetelijker te maken.

Kookcursus Indonesisch

Het eten van Indonesië is een groot onderdeel van de cultuur en geliefd bij verschillende nationaliteiten. Om in aanraking te komen met het palet aan verschillende smaken kun je een kookcursus volgen zodat je die kennis, en dus ook een stukje Bali, mee naar huis kunt nemen.

Waterpark bij Kuta

Voor de waterratjes onder ons, is er in de buurt van Kuta een waterpark met de toepasselijke naam Waterbom Bali.

Bezoek aan koffieplantages

Op verschillende plaatsen worden rondleidingen door koffieplantages aangeboden, soms in combinatie met andere bezienswaardigheden. Tijdens zo'n bezoek kun je vaak koffie proeven en kom je meer te weten over de bonen en de bereidingswijze van koffie. De moeite waard dus.

Dierentuin bezoek in de avond

Misschien niet voor de hand liggend, maar daardoor erg bijzonder. Een bezoek aan de dierentuin in het donker. Bali Zoo organiseert het zogeheten Night at the Zoo, waarbij je olifanten mag voeren en 's avonds door het park loopt langs de dieren die juist dan actief zijn. Een spannende en unieke ervaring!

Op rondreis naar Bali met ANWB Ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Bali met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Bali

Bekijk ook de reizen van onze reisdochter Fox

Fox biedt diverse groepsreizen naar Indonesië en Bali. De kwaliteit van FOX verre reizen wordt beoordeelt met de vakantie award groepsreizen.

Rondreis Bali & Indonesië