Rondreis langs Java en Sumatra

Indonesië is een land waar de eeuwenlange tradities nog altijd voortleven. Weet je niet of je voor het eiland Java of Sumatra moet kiezen? Wij hebben de hoogtepunten van deze eilanden voor je op een rijtje gezet.

Indonesië bestaat uit een ontelbaar aantal eilanden, waar er slechts een aantal bekend zijn bij toeristen. Naast Bali zijn Java en Sumatra de bekendste twee.

Java in Indonesië

Java is het grootste eiland van Indonesië. De meerderheid van de Javanen is Moslim. Java heeft verschillende nationale parken waaronder een park dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, Ujung Kulon. Hier leven nog een aantal bedreigde diersoorten zoals de neushoorn en Javaanse tijger.

Ken je die beroemde, adembenemende foto's uit de reisgids van een Indonesische tempel? Het is de Yogyakarta tempel op Java. Als je de tempel gaat bezoeken, neem dan zeker je fototoestel mee. Het uitzicht hier is onbeschrijfelijk. Java biedt een combinatie van vulkanen, tempels, nationale parken en bedreigde diersoorten. En wil je wat meer cultuur en levendigheid? Dan bezoek je natuurlijk Jakarta! Je kunt Java combineren met bijvoorbeeld een rondreis Bali.

Rondreis langs Sumatra

Houd je van natuur en wil je het tropisch regenwoud eens met eigen ogen zien? Kies dan voor Sumatra. Het regenwoud hier staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een ervaring die je nooit zult vergeten. Je kunt er zelfs urang-utangs in het wild zien! Het Tobameer is ook meer dan het bezoeken waard. Het ligt ten noorden van Sumatra en is ontstaan door een vulkaanuitbarsting honderden jaren geleden.

Het pittoreske Brastagi is een plaatsje waar je even af kunt koelen. Omringd door vulkanen is dit een perfect plaatsje om tot rust te komen.   

Ben je meer en stadsmens? Ook dan zit je goed op Sumatra. Bezoek de levendige stad Medan en geniet van de winkeltjes, de heerlijke Indonesische keuken en de hartelijke lokale bevolking. 

Rondreizen Indonesië boeken bij ANWB Ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om deze eilanden met eigen ogen te zien? Boek je rondreis langs Java en Sumatra bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Bekijk ook de rondreizen door Indonesië en Bali van FOX