3x een winters weekendje weg in december

Bezoek je de magische kerstmarkt in Düsseldorf of shop je kerstcadeaus in fonkelend Londen? We zetten leuke tips voor een winters weekend weg in binnen- en buitenland voor je op een rij.

Romantische kerstmarkt in Duitsland, België of Nederland

Het klinkt misschien ouderwets, maar ronddwalen over een traditionele kerstmarkt is echt ontzettend leuk. Met een warme kop chocomelk in de hand struin je langs de vele versierde kraampjes, waar je ongetwijfeld slaagt voor kerstcadeaus. Het mekka onder de kerstmarkten blijft Düsseldorf.

Zoek je juist iets anders dan de bekendste kerstmarkt van onze buren? De kerstmarkten in de idyllische wijnsteden aan de Moezel en de Saar zijn het bezoeken meer dan waard. Zo wordt op de kerstmarkt in Trier de nieuwe Duitse glühwein koningin gekroond, wordt Sint-Nicolaas in een verlichte boot naar de kerstmarkt in Bernkastel-Kues vervoerd. In Saarburg vind je een feestelijk versierde waterval en voert een met lichtjes versierde trein in Cochem je naar het prachtig verlichte kasteel Reichsburg. Behoefte aan warmte? In Traben-Trarbach vinden de kerstfestiviteiten in verschillende kelders plaats.

Bekijk hier een overzicht van andere leuke Duitse kerstmarkten en de kerstmarkten in Duitsland van onze reisdochter Pharos Reizen.

Kerstmarkt met gratis extra's

Als ANWB-lid krijg je altijd voordeel bij een weekendje naar de kerstmarkt. Bekijk snel onze aanbiedingen, want op = op.

Bekijk kerstmarkten

Kerstshoppen in Londen of Wenen

Rijkelijk versierd zijn grote wereldsteden de beste locaties om kerstinkopen te doen. Vanwege het grote aanbod aan cadeauwinkels, maar bovenal omdat deze steden groots uitpakken qua kerstversiering. Denk maar eens aan de kerstmarkt aan de voet van de London Eye en fonkelende winkelstraten vol extravagant gedecoreerde etalages in Wenen.

Geen tijd voor een citytrip in de drukke decembermaand? Ook na de kerstdagen is Wenen een prachtige stad, waar je vanaf eind januari geweldig kunt schaatsen op de sprookjesachtige Wiener Eistraum. Doe je kerstinkopen in het buitenland, dan kun je met een ANWB Creditcard wereldwijd veilig je cadeaus betalen én zijn je aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Handig als het cadeautje de terugreis niet helemaal schadevrij doorkomt.

Wereldse ijs- en lichtsculpturen in Amsterdam

Voor een winters weekend weg hoef je niet altijd de grens over. In Amsterdam vindt dit jaar het Nederlands Ijsbeelden Festival plaats. Met meer dan 275.000 kilo ijs en een even grote hoeveelheid sneeuw maken ‘s werelds beste ijscarvers spectaculaire sculpturen van wel zes meter hoog. Het thema dit jaar is Music Inspires.

Wat: Nederlandse Ijsbeelden Festival
Waar: Arena Boulevard, Amsterdam
Wanneer: 23 december 2017 t/m 4 maart 2018

Lichtjes in de grachten

In de wintermaanden is het donker. Maar niet overal. Het Amsterdam Light Festival zet de hoofdstad letterlijk in de spotlights met geweldige lichtprojecties en –kunstwerken. Via wandel- en vaarroutes zijn ze allemaal te bewonderen. Verder heeft de stad zoveel leuke hotels aan de grachten, mooie boetiekwinkels en prachtige musea, dat een weekend eigenlijk te kort is!

Wat: Amsterdam Light Festival
Waar: Amsterdam
Wanneer: vaarroutes van 30 november 2017 t/m 21 januari 2018, wandelroute Illuminade van 14 december 2017 t/m 7 januari 2018
Entree: vaartochten: prijzen verschillen per rederij, wandelroute: gratis

Tip: via ANWB Ledenreizen boek je vanaf 106,- een 3-daags arrangement Amsterdam Light Festival inclusief rondvaart

Misschien vind je dit ook interessant: