10x wereldberoemde voorstellingen online

Broadway en topartiesten komen bij je thuis! 

Geniet thuis van de beste theatershows van Broadway, West End en nog veel meer locaties én van geweldige shows van o.a. Bruce Springsteen en Radiohead.

1. Topopera uit New York: Metropolitan Opera ('Met')

Madame Butterfly die door je woonkamer schalt, of de twee kwetterende vogelvangers in Mozarts Die Zauberflöte (Pa-Pa-Pa-Pa-Pa-Pa-Papagena). Geniet elke avond van een andere topvoorstelling van hét operagezelschap van New York. De befaamde Italiaanse tenor Enrico Caruso (1873-1921) trad meer op met de 'Met' dan met alle andere operagezelschappen bij elkaar.

Start de voorstelling

2. Londense icoon: Royal Albert Hall

Profiteer dagelijks van de gratis optredens in de Londense Royal Albert Hall. Wereldwijd is de schitterende concertzaal - die in 1871 feestelijk werd geopend door Koningin Victoria - bekend van één jaarlijkse performance: het klassieke meedijnfestijn 'Last Night of the Proms'.

Start de voorstelling

3. Amsterdamse lunchconcerten: Nationale Opera

'Keep on singing' luidt de proactieve boodschap van onze eigen Nationale Opera in Amsterdam. Haar wekelijkse (gratis) lunchconcerten in de publieksfoyer van het Muziektheather zijn populair, maar de heerlijke operastreams gaan dezelfde kant op.

Start de voorstelling

4. Beroemde musici: Weense Staatsopera

Geniet thuis van beroemde voorstellingen in de Weense Staatsopera, door kenners beschouwd als een van de beste operahuizen ter wereld. Niemand minder dan Gustav Mahler en Richard Strauss zwaaiden de scepter in het monumentale gebouw, symbool voor de vrijheid van Oostenrijk. De gratis probeerperiode duurt dertig dagen.

Start de voorstelling

5. Van Bruce tot Neil: Vips in concert

Zelfs de grootste artiesten zijn tegenwoordig digitaal te volgen. Zoals de Engelse alternatieve rockband Radiohead, goed voor meer dan 25 miljoen platen. De hardrockbank Metallica streamt onder de noemer #MetallicaMondays complete liveshows op YouTube en Facebook. Neil Young deelt homevideo's vanuit zijn huiskamer en Bruce 'The Boss' Springsteen vanuit Hyde Park.

Bekijk het overzicht van alle virtuele concerten

6. Boegbeeld van New York: Carnegie Hall

Altijd al Carnegie Hall in New York willen bezoeken? In de rij staan hoeft niet meer met de online service 'Live with Carnegie Hall'. Niet de minsten eerden de legendarische concertzaal met een topoptreden. Van Nina Simone tot Duke Ellington en onze eigen Wibi Soerjadi: allemaal genoten ze van de ongeëvenaarde akoestiek.

Start de voorstelling

7. Online acrobatiek: Cirque du Soleil

Ben je in het bezit van een VR-bril? Dan zit je letterlijk eersterang bij de online video's van Cirque du Soleil, het wereldberoemde acrobatengezelschap uit Montreal. Maar ook zonder hip brilletje zijn de filmpjes leuk om te zien. Nog meer beleving ervaar je met de Virtual Reality app.

Start de voorstelling

8. Coachella en meer: (live)stream festivalartiesten

De sfeer van een echt festival kunnen we natuurlijk niet beloven, maar deze gave compilatie van virtuele festivals en livestream concerten zorgt voor een fijn thuisfeestje. Tip: de video '20 jaar Coachella' voert je anderhalf uur naar dit legendarische hippie-festijn in de Coloradowoestijn.

Start de voorstelling

9. Jesus Christ Superstar: Brits theater online

Fans van Brits theater worden verwend met een geweldig aanbod van online voorstellingen. Nestel je in het pluche van je eigen driepersoonsbank en geniet van kaskrakers als Jane Eyre, Cinderella en Hamlet. Je maakt ook kennis met minder bekende producties.

Start de voorstelling

10. Van Adèle tot Jandino: Luxor trakteert

Het Rotterdamse Luxor-theater laat je online genieten van zowel theaterdiva Adèle Bloemendaal als grappenmaker Jandino Asporaat. Op het programma staan ook het Metropole Orkest en de balletvoorstelling De Notenkraker. Voor elk wat wils dus.

Start de voorstelling

Dit vind je misschien ook interessant:

De mooiste Nederlandse natuurfilms
Nog meer leuke thuisblijftips

Speciaal voor jou geselecteerd