Fly-drive in Al-Andalus, Spanje

Naar Granada via Pueblos Blancos

Je start in Málaga. Het land inrijdend maak je een grote cirkel om uit te komen waar je begon. De route leidt langs Pueblos Blancos, de witte dorpen, en doet Granada aan waar een bezoek aan middeleeuws Alhambra een hoogtepunt van de reis is. Minimale reisduur: 6 dagen. 

Beginpunt Málaga is een kustplaats die bezig is zichzelf opnieuw uit te vinden. Recent zijn drie verschillende musea geopend: dependances van het Centre Pompidou Parijs en het Russische Staatsmuseum uit Sint-Petersburg en het Málaga Museum met het archeologisch stadsarchief en de llectie uit het vroegere Museo de las Bellas Artes. 

Het achterland van Málaga is bezaaid met pueblos blancos, dorpen vol huizen die zijn witgekalkt om de zomerse hitte enigszins buiten de deur te houden. Ronda is de bekendste en krijgt dus ook de meeste bezoekers. Fraaier zijn bijvoorbeeld Grazalema, Ubrique en Arcos de la Frontera. Hoogtepunt van de route: Granada met het Alhambra. Ga er zo vroeg mogelijk naar binnen en zorg at je van tevoren online je ticket hebt besteld want er wordt slechts een beperkt aantal mensen per dag toegelaten. Trek tijd uit om alles te bezichtigen. 

Extra tip: lees de Verhalen van het Alhambra van Washington Irving in de prachtige tuinen.

Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Málaga vanaf ongeveer €58 euro retour (op basis van 2 personen).

Overnachten

Spanje is gezegend met veel hostales, eenvoudige accommodatie die niet veel kost maar prima is. Ze zijn er al vanaf €30 voor een tweepersoonskamer. Ontbijt in de dichtstbijzijnde kroeg met een café con leche en pan tostado con tomate, geroosterd brood met geraspte tomaat en veel olijfolie.

Auto huren Málaga

Vlieg je naar Málaga en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Málaga. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Málaga

Fly-drive boeken bij Pharos Reizen

Pharos Reizen maakt verder en lastig gelegen rondreisbestemmingen in Europa bereikbaar: nu makkelijk direct te boeken als fly-drive (soms met inbegrepen autohuur). 

Bekijk de fly-drives naar Andalusië

Speciaal voor jou geselecteerd