Films, docu's en series waarmee je de wereld over reist

De wereld over reizen is even niet mogelijk. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je digitaal dichtbij kunt zijn. Ga op reis, door de mooiste films van dit moment en wat langer geleden. Reis door de tijd, langs nationaal parken, van hoge bomen tot grote avonturen, van Europa tot Noord-Amerika. Laat je inspireren door de pracht en praal van deze (nu nog even digitale) wereld. 

1. The Dawn Wall (Yosemite, Verenigde Staten) 

Middenin het Amerikaanse Yosemite National Park staat El Capitan, een bijna 1000 meter hoge granieten rotsblok van heroïsch formaat. De onmogelijke steile wand, tevens het gladste gedeelte wordt door experts gezien als de lastigste klim ter wereld. De houvast is dikwijls niet dikker dan een bankpas. Tommy Caldwell zag er een uitdaging in. Wat volgt is een historische docu-achtige film over moed met een duidelijke boodschap: je kunt zoveel meer dan je denkt!  

Te zien bij: Netflix

2. A Good Year (Provence, Frankrijk)

Wie droomt er nu niet van een romantisch wijnchateau in de Provence? De Londense effectenmakelaar Max Crowe erft het Franse kasteel met wijngaard van zijn oom, waar hij een groot gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebracht. Al snel blijkt hij verzot op het simpele plattelandsleven en de ontmoeting met Franny, een mooie lokale dame maakt het hem niet makkelijker. Viva la France: ontspanning en romantiek ten top!

O.a. te zien bij: Pathé Thuis, Apple iTunes

3. Outlander (Schotland)

Deze romantische odyssee wordt ook wel de 'Most Bingeworthy Show' genoemd. Welkom in Schotland van 1945, kort nadat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen. Claire werkt als verpleegster, als ze op mysterieuze wijze verdwijnt en plots ruim 200 jaar terug in de tijd terecht komt. Ze wordt wakker in het Schotland van 1743. In deze onbekende en zware wereld moet ze zich staande zien te houden, terwijl ze wordt uitgehuwelijkt met een moedige Schotse strijder.

Te zien bij: Netflix

4. The Revenant (VS, Canada en Argentinie)

Diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass (gespeeld door Leonardo DiCaprio) voor dood achtergelaten door een onbetrouwbaar lid van zijn manschappen. Gewapend met doorzettingsvermogen begint Glass aan een ondenkbaar zware expeditie. Wat volgt is een avontuur door een levensgevaarlijke omgeving, tijdens een strenge winter en langs strijdende stammen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en inmiddels bekroond door meerdere awards en Oscars.

O.a. te zien bij: Netflix, Pathé Thuis, Apple iTunes

5. Seven years in Tibet

7 years in Tibet vertelt het waargebeurde verhaal van de Oostenrijkse bergbeklimmer Heinrich Harrer – gespeeld door Brad Pitt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Heinrich ten noorden van India gevangen genomen door de Britten. Hij ontsnapt en maakt een tocht door het barre Himalaya-gebergte. Daar neemt het leven van nazi-sympathisant Heinrich een drastische wending.

O.a. te zien bij: Film1, Amazon Prime

6. Lord of the Rings en Hobbit (Nieuw-Zeeland)

De beroemdste en meest succesvolle filmtrilogie: The Lord of The Rings. Dit bekende verhaal over een eeuwenoude ring die per toeval bij Hobbit Frodo terecht komt, speelt zich af in ‘Middle Earth’ dat in het echte leven vooral bestaat uit filmlocaties in Nieuw-Zeeland. Van hobbithuisjes in Matamata tot de Mount Doom (Tongariro National Park). De echte locaties zijn minstens zo betoverend als de filmscenes!

O.a. te zien bij: Netflix, Pathé Thuis, Amazon Prime, Apple iTunes

7. Harry Potter (Verenigd Koninkrijk) 

‘Expecto Patronum!’ Welkom in de magische, verfilmde wereld van de alom bekende tovenaarsjongen: Harry Potter. Verspreid over hele Engeland liggen de meest prachtige filmlocaties van deze 7-delige serie. Van historische gebouwen in Oxford, Cambridge en vooral ook Londen. 

O.a. te zien bij: Pathé Thuis, Netflix (aangekondigd)

8. The Letter for the King (o.a. Praag, Tsjechie) 

Wat betekenen liefde, vriendschap, trouw en moed eigenlijk? In de film ‘Brief voor de Koning’ van het gelijknamige boek zet de 16-jarige Tiuri zijn toekomst als ridder op het spel wanneer een stervende ridder hem de opdracht geeft om een uiterst geheime brief te bezorgen. Daarvoor leidt zijn weg langs galopperende paarden, dramatische landschappen en middeleeuwse magie. Netflix heeft het boek gebruikt voor een nieuwe serie en is in minstens 28 landen te bekijken. 

O.a. te zien bij: Netflix, ZappBios, Pathé Thuis

9. Wild (Pacific Crest, West-Amerika)

Een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) zorgen jarenlang voor ervoor dat ze alle hoop is verloren. Een impulsieve beslissing zorgt ervoor dat ze ongeoefend en helemaal alleen aan een 1700km lange wandeltocht begint over de Pacific Crest Trail. In de bergachtige gebieden van Noord-Amerika ontmoet ze bijzondere mensen die zorgen voor zelfontdekking, reflectie en verlossing.

O.a. te zien bij: Pathé Thuis, Apple iTunes

10. The Grand Budapest Hotel (Görlitz, Duitsland)

Welkom in de avonturenwereld van Gustave H., een legendarische conciërge van het ‘The Grand Budapest Hotel’. Het hotel staat in het Oost-Europa van de jaren ’20, aan de vooravond van een wereldoorlog. In het verder bijna verlaten hotel ontmoet hij de lobbyjongen Zero Mustafa, die zijn meest vertrouwde vriend wordt. Op een dag blijkt Gustave één van de hoofdverdachten te zijn van een moord op een hotelgast. 

O.a. te zien bij: Pathé Thuis, Apple iTunes

Dit vind je misschien ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd