9x Duizelingwekkende dieptes

Eerder verschenen in Kampioen

Houd je van de bergen? Onze redactie zet de 9 meest spectaculaire bergen in Europa voor je op een rijtje. Het uitzicht hier is adembenemend...

1. Doodenge skywalk Portugal

Het Portugese Madeira heeft een doodenge skywalk. Via steile trappen klim je naar een glazen platform op de 580m hoge Cabo Girão. Wist je ANWB Ledenreizen een prachtige wandelreis aanbiedt over bloemeneiland Madeira?

2. Wild Atlantic Way in Ierland

Waarom een kaartje kopen voor de Cliffs of Moher (214m) in Ierland als je gratis de bijna drie keer zo hoge Sliabh Liag Cliff op kunt? De Sliabh Liag Cliff ligt langs de schitterende autoroute The Wild Atlantic Way.

3. Trolltunga in Noorwegen

Boven het Noorse Ringedalsmeer steekt een trol zijn stenen tong uit: Trolltunga op 700 m hoogte.

4. De hoogste kalkkliffen in Groot-Brittannië

Een van de hoogste Britse kalkkliffen is Beachy Head. Liefhebbers doen de klif wandelend, fietsend, joggend of laten hun as er uitstrooien, zoals de filosoof Friedrich Engels.

5. Glazen platform in Frankrijk

De Fransen vermarkten een van hun mooiste Alpentoppen, de Aigille du Midi bij Chamonix, met een glazen platform. Wie durft? De 'Step into the Void' is 3842 m hoog.

6. Steenzuilen in Spanje

Peña San Miguel (1123 m) en Peña Amán (1124 m) zijn twee rode steenzuilen die loodrecht oprijzen uit de Monegros-vlakte in Spanje. Ridder Roland waagde de sprong ...vandaar hun naam, 'Salto de Roldan'

7. Smalle hangbrug in Oostenrijk

De ‘Stairway to Nothingness’ in de Oostenrijkse Alpen is een smalle hangbrug die over een afgrond, op 2743 m hoogte, naar een glazen platform voert. In de diepte tussen je voeten ligt de Dachsteingletsjer.

8. Prachtig uitzicht over Duitsland

Het is een eitje, de wandeling naar de top van Kreuzfelsen (999m), maar het uitzicht over Duitsland richting Tsjechië is zó mooi dat het je bijna de diepte weer in trekt.

9. Huiveringwekkend op de Faeroer Eilanden

Hotspot voor kliffen met huiveringwekkende uitzichten zijn de Faeroer Eilanden. Eiland Mykines heeft nog iets extra's: duizenden papegaaiduikers die je op je cliffwalk vergezellen.

Misschien vind je dit ook leuk: