Verrassend weekendje Mechelen

Mechelen bezit erfgoed van wereldformaat. Op nog geen anderhalf uur rijden van Utrecht zit je in een stad waar alles op twee minuten lopen van elkaar af ligt. Nog een voordeel: in deze Vlaamse stad word je niet overlopen door toeristen. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Mechelen.

Weekendje Mechelen met hotel Mechelen

Doen en zien in Mechelen

Mechelen is een sfeervolle stad met een authentieke historische stadskern. Met nog geen honderdduizend inwoners is Mechelen een relatief kleine stad, waarbij het centrum compact genoeg is om in twee of drie dagen alle hoogtepunten te bezoeken. Je hebt dan nog volop tijd om te genieten van een aantal sfeervolle Belgische kroegen en de vele uitstekende horecagelegenheden.

Romboutstoren: Mechelen van boven

Een must voor bezoekers: de Romboutstoren (1452) beklimmen. Hoewel nooit afgebouwd is dit stadsjuweel UNESCO Werelderfgoed. Wie de 538 treden trotseert, loopt over de skywalk en kijkt over 'half België' uit. Talrijke beroemdheden gingen je overigens al voor, van Lodewijk XV tot Napoleon Bonaparte.

Eten en drinken op de Vismarkt

Voor een hapje en een drankje is de toeristische Grote Markt een prima plek. Echte Mechelaren vind je echter op de Vismarkt. Dit trendy pleintje, met z'n bruine cafés, loungebars en restaurants, wordt gezien als de huiskamer van de stad.

Hip Mechelen

Tussen de Korenmarkt en de Vijfhoek ligt de Onze-Lieve-Vrouwestraat, die je kunt vergelijken met menig trendy winkelstraat in Amsterdam. Veel creatievelingen vestigen zich in de lege panden, waardoor de straat wemelt van de hippe eenmanszaakjes. Voor een (hipster)drankje en hapje zorgen de koffiehuizen en bars.

Wandelen over water

Wandelen over water, kan dat? Wel in Mechelen, waar je op een bijzondere manier over het water van de Dijle kunt lopen. Vanaf de overkant van de Vismarkt tot aan de Vijfhoek is een drijvende vlonder neergelegd die je langs de rijke historie van de stad voert.

Weekendje Mechelen met hotel Mechelen

Stedentrip Mechelen met Trouwe Ledenvoordeel

Wil je zelf een keer naar Mechelen? Boek dan je stedentrip Mechelen bij ANWB Ledenreizen! Als lid krijg je een heleboel gratis extra's. Wat dacht je van 2 nachten in Hotel NH Mechelen inclusief ontbijt, welkomstdrankje en een proeverijtjes van Mechelse specialiteiten!

Bekijk deze stedentrip

Of bekijk deze stedentrip naar Mechelen van onze reisdochter Pharos.

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg