Verrassend dichtbij - leuke steden in Noord-Frankrijk

Malo-les-Bains, Duinkerken, Lens en Laon, op 289 km vanaf Utrecht

Hoezo is Noord-Frankrijk saai? Even voor de Belgisch/Franse grens vind je interessante steden. Denk aan Malo-les-Bains en Duinkerken aan de kust en Lens en Laon in het golvende achterland.

Doen in Duinkerken

75 jaar geleden vond de 'Slag om Duinkerken' plaats. Heb je de herdenking in mei gemist? Je kunt in de kustplaats het hele jaar terecht in het boeiende Havenmuseum. Loop dan meteen over de kades van de oude haven.

Doen in Malo-les-Bains

Malo-les-Bains is een badplaats naast Duinkerken met veel villa’s in art deco-stijl. Dit komt door veel kunstenaars die in de late 19de eeuw naar Malo trokken en hier hun eigen villa bouwden. Volgens bewoners is de mooisteVilla Quo Vadis op de wandelpromenade aan zee. Ook de vijf villa’s die schouder aan schouder staan voor ijssalon Glace à l’Américaine zijn de moeite waard om te bekijken.

Doen in Lens

Het Louvre in Lens is een regelrechte blikvanger. Van binnen én buiten is deze dependance van het Parijse Louvre bijzonder. Het museum toont een unieke collectie van Perzische mozaïeken tot aan het Liberté de la Peuple van Eugène Delacroix, het beroemde 'revolutiedoek'.

Doen in Laon

Vestingsstad Laon biedt een ander cultureel hoogstandje: de Notre Dame van Laon, de oudste gotische kathedraal van Frankrijk met enorme afmetingen: 110 meter lang en de torens zijn 24 meter hoog. Van de oorspronkelijk zeven torens staan er nog vier overeind. Via een draaitrap kun je de torens van het godshuis in.

Praktisch Noord-Frankrijk

Ben je enthousiast geworden over Noord-Frankrijk? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar het noorden van Frankrijk kan beginnen!

Terug naar Top 9 verrassende steden dichtbij