Verrassend weekendje Lille

Lille is een van Frankrijks mooiste steden. Vooral Vieux Lille, de oude binnenstad, is magnifiek. Op een paar vierkante kilometer vind je 900 restaurants en cafés en ontelbaar veel boutique-achtige winkeltjes. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Lille.

Weekendje Lille met hotel Lille

Doen en zien in Lille

Er zijn bezoekers die niet verder komen dan Vieux Lille, het oude hart, dat er met zijn Vlaams-barokke gevels geweldig uitziet. Je vindt hier alles wat je nodig hebt: musea, boetiekjes, galeries, pleintjes, terrassen, cafés, artistieke broodzaken, chocolateries, restaurants en kerken. Ga buiten eten aan zo'n wiebelig Frans klaptafeltje en bekijk het flanerende volk op de beroemde Rue de la Monnaie.

Kathedraal Notre Dame de la Treille

De kathedraal van Notre Dame de la Treille, ook bekend als de kathedraal van Rijsel, doet vrij modern aan. Dat komt omdat de bouw halverwege de 19de eeuw werd aangevangen en pas in 1999 werd voltooid. De opvallende spitsboogvormige voorgevel is van de hand van Peter Rice, de architect van Sydney’s Operahouse en het Centre Pompidou in Parijs. Met name de bruinrozige lichtinval maakt de majestueuze kathedraal heel bijzonder.

Taartje eten in Meert

Ook zo’n monument van deze Noord-Franse stad: chocolaterie en pâtisserie Meert, aan de rue Esquermoise. Iedere Lillois kent deze culinaire verwenwinkel. Naast en achter de winkel is een Salon du Thé en een restaurant. De chocolaatjes in de etalage en in de vitrine zien eruit als ware kunstwerken. Overigens is er nog een chocoladekoning: chocolaterie Artisan Pâtissier in het begin van de Rue de la Monnaie (met een van de mooiste etalages van Lille).

La Piscine in Lille, een heel bijzonder museum

Een van de grootste verrassingen ligt buiten de stad. Maar met de metro bezoek je La Piscine (Musée d’art et d’industrie) binnen 20 minuten. Het is een oud gemeentezwembad dat omgetoverd is tot kunst- en industriemuseum. Rond het oude zwembassin vind je nu sculpturen. Een absolute schoonheid is het retro cafetaria. Bestel een potje thee met de beroemde wafels van patisserie Meert!

Weekendje Lille

Stedentrip Lille met Trouwe Ledenvoordeel

Wil je zelf een keer naar Lille? Boek dan je stedentrip Lille bij ANWB Ledenreizen! Als lid krijg je een heleboel gratis extra's. Wat dacht je van 2 nachten in Hotel Mercure Lille inclusief ontbijt, informatiepakket met routes en 2 retourtickets voor de tram!

Bekijk deze stedentrip

Liever een andere stedentrip? Bekijk hier de aanbiedingen van onze reisdochter Pharos.

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg