Verrassend weekendje Leuven

Leuven staat naast levendige studentenstad ook bekend als bierhoofdstad van België. De monumentale stad is heerlijk compact waardoor je te voet alle bezienswaardigheden kunt bezoeken. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Leuven.

Weekendje Leuven met hotel Leuven

Doen en zien in Leuven

'Leuven de lol' zeggen Leuvenaren. De Vlaamse stad is een echte studentenstad en bezit de oudste universiteit van de Lage Landen. Dat er voldoende cafés, winkels en restaurants in de oude binnenstad van Leuven zijn hoeft dan ook geen betoog.

Groot Begijnhof: unieke wijk

Het Groot Begijnhof is een prachtig gerestaureerde 13de-eeuwse wijk van een tiental straten in de binnenstad. Veel studenten en docenten hebben hier een unieke woonlocatie. Bijzonder: het begijnhof van Leuven is een van de grootste nog bestaande begijnhoven in Vlaanderen.

Eten en drinken op de Oude Markt

Gezelliger kunnen we het niet maken. De Oude Markt is omringd door de hoofdzetel van de universiteit én ontelbaar veel kroegen. Niet gek dus dat dit plein bekend staat als de langste toog van Europa. Ook een bezoekje waard: de Leuvense Grote Markt, met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk.

Leuvense brouwerij Domus

Menig toerist verlaat België niet zonder een slok Belgisch bier. Populair is een bezoek aan brouwerij Domus (bij de Grote Markt), waar vandaan bier rechtstreeks naar de tap van het gelijknamige café vloeit. Een goede bodem creëer je trouwens met stevige gerechten als ‘Stoofvlees bereid in Domus bier’ of ‘Pensenfantasie’.

M-Museum: hypermodern Leuven

Hoewel het ontwerp hypermodern is, past het in 2009 geopende M-Museum naadloos in de oude binnenstad. De vaste collectie omvat onder meer kunst uit de Zuidelijke Nederlanden van de middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. Interessant natuurlijk, maar ook de wandelroute door het speelse gebouw is een avontuur.

Weekendje Leuven met hotel Leuven

Stedentrip Leuven 

Wil je zelf een keer naar Leuven? Zoek een hotel en plan je stedentrip!

Bekijk hotels in Leuven

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg