Verrassend weekendje Leeuwarden

Leeuwarden is de trotse hoofdstad van Fryslân! Struin door het sfeervolle en groene centrum waar je heerlijk kunt winkelen en de monumenten kunt bewonderen. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Leeuwarden.

Weekendje Leeuwarden met hotel Leeuwarden

Doen en zien in Leeuwarden

Leeuwarden is uiteraard de start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Maar je vindt er ook prachtige musea en (onder meer) aan de grachten honderden monumenten. Bovendien is Leeuwarden omringd door natuur. Niet voor niets werd de stad uitgeroepen tot Culture Hoofdstad van 2018.

Fries Museum

Grote kans dat je bij Friesland denkt aan de Elfstedentocht, het Fries en fierljeppen. Maar de provincie heeft nog veel meer te bieden dan de 'usual suspects'. Ben je benieuwd wat? Het moderne Fries Museum toont je via vaste tentoonstellingen en verrassende workshops alle ins en outs van de veelzijdige provincie.

Praamvaren door de grachten van Leeuwarden

Een rondvaart door de grachten en singels is een van de mooiste manieren om de historische binnenstad in volle glorie te bekijken. Zo leidt de nostalgische fluisterpraam je geruisloos langs de bekendste bezienswaardigheden, verborgen schatten en de gezelligste terrasjes.

Terrasje pikken in Nieuwestad

Zin om te shoppen of neer te ploffen op een van de uitnodigende terrassen aan het water? De Nieuwestad is de bruisende winkelstraat van Leeuwarden waar het wemelt van de restaurants en cafés. Bovendien vind je aan deze sfeervolle straat tientallen rijksmonumenten, waaronder De Waag. Dit eeuwenoude gebouw doet tegenwoordig dienst als restaurant en is een van de meest geliefde plekken van de stad. Tip: duik voor nóg meer winkelplezier de Kleine Kerkstraat in.

Paleis van Leeuwarden: Princessehof

Het Princessehof is niet alleen een fraai stadspaleis uit de 18de eeuw, maar ook een toonaangevend museum over keramiek. De collectie is zeer gevarieerd, van verfijnd Chinees porselein tot Friese klei en van Delfts Blauw tot beeldende kunstwerken van Picasso. Het mooiste keramiek vind je in Leeuwarden!

Weekendje Leeuwarden met hotel Leeuwarden

Stedentrip Leeuwarden met Trouwe Ledenvoordeel

Wil je zelf een keer naar Leeuwarden? Boek dan je stedentrip Leeuwarden bij ANWB Ledenreizen! Als lid krijg je een heleboel gratis extra's. Wat dacht je van 2 nachten in Post-Plaza Hotel & Grand Café inclusief ontbijt met Friese specialiteiten en een stadsplattegrond met City Shopper!

Bekijk deze stedentrip

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg