Verrassend dichtbij - Ieper, Aalst, Dendermonde

Op 260 kilometer vanaf Utrecht

In de Belgische plaatsen Ieper, Aalst en Dendermonde raak je niet uitgekeken. Van muren volgeschreven met namen van 54.896 vermiste soldaten uit de Eerste Wereldoorlog (Ieper), naar een stadhuis dat dateert uit de 14de eeuw (Dendermonde) tot de Zwarte Man, een standbeeld (dat niet zwart is) van Dick Martens (Aalst).

Doen en zien in Ieper

We hebben het stiekem al een beetje verklapt, maar in Ieper vind je de indrukwekkende Menenpoort. In en om de poort staan 54.896 namen van vermiste soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Elke avond om acht uur wordt bij de Menenpoort door vier klaroenblazers de Last Post gespeeld, ter herinnering aan alle gesneuvelden door de oorlog.

Praktisch Ieper

Ben je enthousiast geworden over Ieper? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Ieper kan beginnen!

Doen en zien in Dendermonde

In Dendermonde staat aan de Grote Markt het 14de eeuwse stadhuis.Het Belfort heeft sinds de 16de eeuw een beiaard, met in totaal 49 klokken. In de zomer is het stadhuis versierd met kleurrijke bloementuilen en elf vlaggen, ter ere van de middeleeuwse heersers van Dendermonde.

Praktisch Dendermonde

Ben je enthousiast geworden over Dendermonde? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Dendermonde kan beginnen!

Doen en zien in Aalst

Ook Aalst heeft een terrasrijke Grote Markt, met de Zwarte Man: een beeld dat niet zwart is van Dirk Martens, een humanist en drukker die in de 15de eeuw leefde en zoveel mogelijk mensen aan het lezen probeerde te krijgen.

Praktisch Aalst

Ben je enthousiast geworden over Dendermonde? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Dendermonde kan beginnen!

Terug naar Top 9 verrassende steden dichtbij