Verrassend weekendje Gent

Op minder dan 3 uur rijden vanaf Utrecht betreed je een wereld vol Mariabeeldjes, verkleinwoorden, authentieke gebouwen en lekkernijen. Waar? In Gent! Rijk aan historische bezienswaardigheden en gezellige terrasjes. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Gent.

Weekendje Gent met hotel Gent

Doen en zien in Gent

Gent, zonder twijfel de leukste en gezelligste stad van België, en volgens velen ook de mooiste! De lokale bevolking gaat hier gemoedelijk om met toeristen en studenten. Dat zie je overal terug: op de heerlijke terrassen langs de Leie, in de restaurantjes en de oergezellige winkelstraten. Maar Gent heeft ook een zeer rijke cultuur, die je terug ziet in de talrijke oude delen van de stad.

Lam Gods van Van Eyck

Misschien wel het kunstwerk met de meeste historische waarde in onze Vlaamse stad: het Lam Gods van Hubert en Jan van Eyck. Het vijftiende-eeuwse veelluik is te zien in de Sint Baafskathdraal en een absolute ‘must see’. In totaal 18 panelen tonen magische Bijbelse taferelen met onder andere ook het portret van opdrachtgever en kerkmeester Joos Vijd en zijn echtgenote Elisabeth Borluut.

Gentse Patershol

De meest intact gebleven middeleeuwse wijk van Gent. Hier kun je dwalen door oude steegjes waar je met een beetje fantasie marktkoopmannen, gildelieden en edelheren voorbij ziet komen . Even genoeg gezien? Kies dan uit een van de vele restaurantjes in het Patershol. Proef een Indiase curry, of een Vlaamse 'stoemp'. Dat kan allemaal in deze historische en culinaire wijk.

Het Huis van Alijn

Er wordt gezegd dat dit museum, waar het leven van de gewone Gentenaar centraal staat, een van de leukste adressen in het centrum is. De locatie is in ieder geval geslaagd: aan de prachtige Kraanlei in een oud Godshuis met een gezellige, overigens vrij toegankelijke binnenplaats. Dankzij de ingerichte kamers en talrijke voorwerpen heb je het gevoel bij de alledaagse Gentenaar op bezoek te zijn. Erg leuk voor kinderen.

Gras- en Korenlei: mooiste kades van Gent

Langs deze stadskades vind je de oude gildehuizen met markante trapgevels. Vooral in de zomer is het een prima plek om te ontspannen. Dan zitten de terrasjes vol, varen de vele bootjes af en aan en worden de gevels aan de Graslei 's avonds blauw verlicht.

Weekendje Gent met hotel Gent

Stedentrip Gent met Trouwe Ledenvoordeel

Wil je zelf een keer naar Gent? Boek dan je stedentrip Gent bij ANWB Ledenreizen! Als lid krijg je een heleboel gratis extra's. Wat dacht je van 2 nachten in Ghent River Hotel inclusief ontbijt en een zakje Gentse Neusjes van Karel!

Bekijk deze stedentrip

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg