Leuke steden dichtbij

9 verrassende steden dichtbij

Een paar dagen weg op max. 600 km vanaf Utrecht

Je wilt er even tussenuit: liefst (net) over de grens, met je eigen auto, naar een stad waar wat te doen is. Bekijk onze top 9 'Verrassend Dichtbij Steden': ze staan misschien niet direct op je radar, maar zijn wel héél leuk voor een korte vakantie dichtbij. Bekijk de tips per stad en boek meteen je hotel.

Münster

Münster

210 km vanaf Utrecht

Universiteitsstad Münster is dankzij de oude binnenstad, kleine pleinen en paden knus. En ook heel leuk: fietshoofdstad van Europa.

Leipzig

Leipzig

611 km vanaf Utrecht

Leipzig is ideaal voor een korte vakantie. De Duitse stad combineert cultuur met historie. Te vergelijken met Berlijn, maar dan gezelliger.

Rheinland Pfalz

Rheinland Pfalz

352 km vanaf Utrecht

In de streek Rheinland-Pfalz vind je pareltjes van steden zoals Trier, Deidesheim, Gimmeldingen en Speyer. Tip: combineer deze steden!

Ieper, Aalst, Dendermonde

Ieper, Aalst, Dendermonde

260 km vanaf Utrecht

In Ieper, Aalst en Dendermonde is veel te zien. Bijv. de historische muur in Ieper met de namen van in WOI gesneuvelde soldaten.

Brugge en Gent

Brugge en Gent

230 km vanaf Utrecht

Op amper drie uur sta je in een wereld vol Mariabeeldjes, authentieke gebouwen en Vlaamse frieten. Waar? In Brugge en Gent.

Leuven

Leuven

188 km vanaf Utrecht

Leuven is de hoofdstad van Vlaams-Brabant én de ultieme studentenstad. Deze Belgische stad heeft aan gezelligheid geen gebrek!

Mechelen

Mechelen

193 km vanaf Utrecht

Mechelen bezit erfgoed van wereldformaat! Op nog geen 1,5 uur rijden van Utrecht zit je in een Vlaamse stad met terrassen en een belfort.

Duinkerke en omgeving

Duinkerke en omgeving

289 km vanaf Utrecht

Wel eens gedacht aan Noord-Frankrijk? Bezoek Duinkerken, Malo-les-Bains, Lens en Laon. Combineer ze voor een onvergetelijke vakantie dichtbij!

Metz en Nancy

Metz en Nancy

440 km vanaf Utrecht

Metz en Nancy ken je waarschijnlijk alleen van de reis naar Zuid-Frankrijk. Zonde, want deze twee steden zijn allebei de moeite waard!