Top 3 musea in Boedapest

Het aangrijpende Holocaustgedenkcentrum, het trotste Nationaal Museum, het vrolijke en interactieve Spoorwegpark: qua musea kun je in Boedapest alle kanten uit. Dit zijn de 3 leukste musea.

Museum 1: Holocaustgedenkcentrum 

Een voormalige, uit 1924 stammende synagoge is in 2004 met een modern museum uitgebreid tot een Holocaustgedenkcentrum. Aan de hand van het verhaal van een aantal families wordt een indrukwekkend en aangrijpend beeld gegeven van het lot van de Hongaarse Joden en Roma. Vanaf de eerste antisemitische wetten van 1920 tot de Holocaust in de jaren 1944-1945, toen honderdduizenden Hongaarse Joden naar Auschwitz werden gedeporteerd. De Hongaarse schrijver en Nobelprijswinnaar Imre Kertész behoorde tot de weinige overlevenden.

Museum 2: Hongaars Nationaal Museum

Groot(s) is hier het sleutelwoord. In dit grootste museum van het land, gevestigd in een indrukwekkend classicistisch gebouw, wordt een groots overzicht gegeven van de Hongaarse geschiedenis.

Museum 3: Hongaars Spoorwegpark (Magyar Vasúttörténeti Park)

Voor jongere en oudere treinliefhebbers. Dit ‘eerste interactieve spoorwegmuseum van Europa’ werd in 2000 geopend en stelt meer dan honderd (stoom)locomotieven en historische rijtuigen tentoon. Je kunt de oude machines niet alleen bewonderen, maar er ook in rijden. Grote trots van het museum is de uit 1912 stammende elegante, in teak uitgevoerde restaurantiewagon die werd gebruikt door de Oriënt Express.

Meer weten over Boedapest?

Haal het maximale uit je stedentrip Boedapest met onze ANWB Extra Reisgids Boedapest. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.
Bestel ANWB Extra Reisgids Boedapest

Een stedentrip naar Boedapest boeken

Wil je Boedapest met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Boedapest

Ben je op zoek naar alleen een hotel? Bekijk hotels in Boedapest op booking.com.