Leukste wandelroute door Boedapest

De Burchtwijk behoort tot de aantrekkelijkste delen van de Hongaarse hoofdstad. Deze wandeling voert je langs de hoogtepunten. 

Wandelen door de pittoreske Burchtwijk

De historische wijk op de heuvelrug boven de Donau is een van de hoogtepunten van Boedapest. Het belangrijkste gebouw is het imposante Burchtpaleis, dat het Donaupanorama domineert. Tegenwoordig resideren hier geen koningen meer, maar zijn er belangrijke musea gehuisvest, zoals de Hongaarse Nationale Galerie.

Vanaf het Burchtpaleis voert de route in noordelijke richting langs het heuvelstation van de kabeltrein Sikló naar het centrale verkeersknooppunt Dísz tér. Bij dit plein begint de eigenlijke Burchtwijk.

De belangrijkste bezienswaardigheid is hier de fraai gerestaureerde Matthiaskerk aan de Szentháromság tér, waar onder meer de Habsburgse vorsten Frans Jozef en zijn echtgenote Elisabeth (‘Sissi’) werden gekroond. Vlakbij zie je het romantische Vissersbastion, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Donau op Pest.

Vergeet niet om aansluitend een wandeling door de schilderachtige straatjes van de Burchtwijk te maken. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Bijzonder mooi zijn de Táncsics Mihály utca, de Bécsi kapu tér en de Úri utca. Via deze ‘Herenstraat’ kom je terug op de Dísz tér.

Deze route is afkomstig uit de ANWB Extra Reisgids Boedapest. Meer te weten komen over Boedapest?

Bestel de ANWB Extra Reisgids Boedapest

Een stedentrip naar Boedapest boeken

Wil je Boedapest met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Boedapest

Ben je op zoek naar alleen een hotel? Bekijk hotels in Boedapest op booking.com.