Waarom met de auto naar Noord-Engeland?

De Engelsen zijn ‘different’.  Ze horen bij Europa, maar zijn net een tikje anders.  Dat merk je aan vele grote en kleine dingen als je door Engeland rijdt. Maar waarom is een vakantie naar Noord-Engeland met de auto nou zo leuk? Onze reisdochter Pharos Reizen legt het je uit.

Groot-Brittannië is en blijft een eiland. Alleen al daarom is het veel leuker om met de boot naar Engeland te varen dan het vliegtuig of de trein te nemen. Je moet een zee oversteken om de Engelse cultuur goed te begrijpen. Bovendien is zo’n boottocht natuurlijk een hartstikke leuk begin van je vakantie. Zodra je met de auto de ferry oprijdt, ben je in vakantiestemming. Reis je met kinderen naar Engeland? Dan is zo’n boottocht helemaal een prachtig avontuur.

Een autovakantie naar Noord-Engeland: lekker veel mee!

De auto heeft natuurlijk nog veel meer voordelen.  Je hoeft niet te wikken en te wegen wat je meeneemt, alles kan zonder problemen in de auto. Speelgoed en spelletjes, een extra broek en nog een paar schoenen, het past allemaal in de kofferbak. Je stapt in, gordels vast en je bent op vakantie. Daarnaast kun je tussendoor stoppen waar je wilt. Je gaat op vakantie in alle vrijheid.

Keep to the left…

In Engeland rijden ze links. Dat betekent in het begin even wat extra oplettendheid, maar gelukkig went het heel snel. Bovendien rijden de Britten over het algemeen zeer galant en voorkomend. Zeker als ze zien dat je geen Brits kentekennummer hebt en dus niet vertrouwd bent met het rijden aan de linkerkant. Nog een voordeel dus van het rijden met de eigen auto.

Let je wel op dat je bij terugkeer in Nederland weer rechts gaat rijden? Have a nice journey!

Meer tips en inspiratie voor je vakantie naar Noord-Engeland:

De mooiste nationale parken
De leukste steden in Noord-Engeland
Praktische informatie Groot-Brittannië