De 5 mooiste tuinen van Kent

Kent staat bekend om de keur aan prachtige tuinen. De meeste tuinen zijn te bezichtigen tussen maart en oktober. Geniet mee van onze top-5: Sissinghurst Castle garden, Emmetts, Mount Ephraim Gardens, Yalding en Downderry.

1. Sissinghurst Castle

De tuin van Sissinghurst Castle is een internationaal geroemde tuin. Ontwikkeld door Vita Sackville-West en Sir Harold Nicolson rond de overgebleven resten van een groots Elizabethiaans woonhuis. Het omvat kleine omheinde compartimenten, het hele jaar door kleurrijk, waardoor er een intieme en romantische sfeer hangt. De bibliotheek en studiekamer waar Vita werkte zijn open voor bezoekers.

2. Yalding Organic Gardens

Tegen een traditionele achtergrond van hop tuinen en graandroogschuren, vind de Yalding Organic Gardens. 16 verschillende biologische tuinen uit verschillende eeuwen, inclusief een 13e eeuwse apothekerstuin, een tuin met traditionele Tudor-patronen, een cottagetuin uit begin 19e eeuw en een waanzinnige kruidentuin, aangelegd door Gertrude Jekyll.

3. Emmetts Garden

Deze charmante en informele 6-hectaren metende tuin bevindt zich op een van de hoogste punten van Kent. Emmets Garden biedt waanzinnige vergezichten over de Weald en richting de heuvels van de North Downs. In de lente zijn de beboste heuvels bedekt met een tapijt van blauwe druif, gevolgd door bloeiende rododendrons en azalea’s in het begin van de zomer. De officiële ‘Garden’ staat vol met rozen in de late zomer.

4. Mount Ephraim Gardens

Deze tuinen op Mount Ephraim zijn niet bijzonder groot maar wel heel speciaal en het zijn er veel. Er is een doolhof, een watertuin, een rozenterras, een herbarium, een rotstuin, een heestertuin, een prachtige waterpartij en nog veel meer.

5. Downderry nursery

Downderry is all about lavendel. Het is eigenlijk een kwekerij, maar een feest voor de neus en het oog. Culinaire en medicinale lavendel, sierlavendel, nieuwe rassen en kleuren. Er worden rondleidingen gehouden in de kwekerij en langs de velden. En je kunt er lavendel kopen, lavendelzeepjes en giftbags… Lekker nagenieten thuis.

Rondreizen Engeland boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Engeland met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Engeland

Bekijk ook de rondreizen door Engeland van Pharos