Top 10 West End musicals in Londen

De populairste musicals op een rijtje

Ga je binnenkort naar Londen en houd je van musicals en theater? West End is dé plek waar je de grootste en beste musicals in Londen kunt zien. Lastig kiezen? Wij maakten een top 10 van de populairste musicals in Londen.

1: The Lion King

Al jaren wordt The Lion King in Londen gespeeld. Het is één van de meest succesvolle West End theatershows allertijden! Dit verhaal komt op een wonderbaarlijke manier tot leven in het West End London. Ga naar The Lion King en je waant je in de Afrikaanse wildlife, waarbij je de avonturen van de jonge Simba volgt, terwijl hij worstelt met de verantwoordelijkheden die hij krijgt als hij volwassen en koning wordt. Als je geluk hebt, kun je enkele dieren van heel dichtbij zien, terwijl ze door de zaal lopen. Laat je betoveren door de mooiste show in Londen!

2: Wicked

In Londen: het ongelooflijke nooit vertelde verhaal van de heksen van Oz. Ga je naar Wicked, dan ontdek je de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. De musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Door 'magische schrikmomenten, verrassingen en prikkelingen’ heeft Wicked inmiddels vele internationale prijzen gewonnen waaronder de Olivier Award en Evening Standard Theatre Award.

3: Les Misérables

Dit verhaal brengt je terug naar het 19e-eeuwse Frankrijk met teleurstellingen, onbeantwoorde liefdes, passie, opoffering en verlossing. Les Misérables vertelt de historie van Jean Valjean, een man die negentien jaar gevangen zat voor het stelen van brood. Verbitterd door het harde leven in de cel, moet hij nu de draad van zijn nieuwe, vrije leven zien op te pakken. Mis Les Misérables in Londen niet.

4: The Book of Mormon

De 'hottest show in town', de hype is volledig gerechtvaardigd, deze meervoudig Tony Award-winnende musical The Book of Mormon is een hit op Londens West End. Een verhaal over twee naïeve mormoonse missionarissen die naar Oeganda worden gestuurd om de plaatselijke bevolking te bekeren tot de mormoonse kerk. Scherp en soms ongehoord, een satirische musical die overal op schiet: van georganiseerde religie, consumentisme, de economische situatie tot het musicalgenre zelf.

5: Jersey Boys

Met Jersey Boys in Londen ga je terug de tijd in. 1962, de tijd van maffia en rock 'n roll in New Jersey. De wereldwijd razend populaire musical Jersey Boys vertelt het verhaal achter de opmerkelijke doorbraak van een van de meest succesvolle bands in de popgeschiedenis: Frankie Valli and the Four Seasons. Een waanzinnige voorstelling met vertolking van al hun hits zoals 'Can’t Take My Eyes Off You' en 'Big Girls Don't Cry', en het fantastische verhaal van de populaire popband; de maffia, gebroken harten, overwinning en muziek.

6: Miss Saigon

Het epische liefdesverhaal over het jonge barmeisje Kim, dat door de oorlog wees is geworden, verliefd wordt op de Amerikaanse soldaat Chris, maar dat door de val van Saigon hun levens worden gescheiden, heeft in 300 steden gespeeld, in 15 verschillende talen en over de hele wereld prijzen gewonnen. Heb je altijd al Miss Saigon in Londen willen bekijken? Dan is dit je kans.

7: MAMMA MIA!

MAMMA MIA! is de ultieme feelgood-musical en is al jaren werelds zonnigste en meest opwindende smash-hit musical! Een verhaal van liefde, vriendschap en intimiteit wordt verteld door de tijdloze hits van ABBA op een paradijselijk Grieks eiland. Meer dan 54 miljoen mensen over de hele wereld zijn al vermaakt. En wat is een betere plek dan West End in Londen, de plek waar het allemaal begon?

8: Stomp

Uniek in zijn enorme vindingrijkheid en ritmische choreografie: Stomp is de pulserende liveshow waar 8 artiesten de instrumenten zijn. Zippo-aanstekers, plastic zakken, deksels en de gootsteen worden voor een explosief feelgood-ritme gebruikt. De musical in Londen verandert voortdurend, zodat hij nu frisser, sneller en grappiger is dan ooit tevoren! 

9: Once

Once is de meest oprechte en originele musical die Londen ooit heeft gekend. Gebaseerd op de populaire Oscar-winnende film en is een onweerstaanbaar vrolijk feest van liefde, vriendschap en muziek. Als een Ierse straatmuzikant en een jonge Tsjechische moeder elkaar ontmoeten via een gedeelde liefde voor muziek, krijgen ze door het schrijven van liedjes een sterke band en een tedere, hunkerende romance, die ze geen van beide hadden verwacht.

10: Thriller Live

Thriller Live in Londen is een spectaculaire, wervelende musical over de carrière van 's werelds onbetwiste King of Pop - Michael Jackson, waarvan Thriller nog steeds ’s werelds best verkochte album ooit is. Oogverblindende multimedia-effecten en schitterende choreografie van de veel bekroonde regisseur Gary Lloyd worden gebruikt voor de sensationele dansstijl en het aparte geluid van the King of Pop. Ben je een echte fan van Michael Jackson? Dan is Thriller Live dé musical voor jou. Beat it!

Een stedentrip naar Londen boeken

Wil je Londen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Londen