Met de boot naar Londen

De traditionele manier om naar Engeland te gaan is met de boot. Niet snel, wel sfeervol. Tip: de maatschappijen stunten regelmatig met de speciale actietarieven.

Hoek van Holland-Harwich

Stena Line verzorgt de bootverbinding Hoek van Holland-Harwich. Er zijn zowel dag- als nachtvaarten, reisduur respectievelijk 5.30 en 7 uur. Het standaardtarief van een overtocht voor een auto plus bestuurder begint op € 69 (enkele reis). Per extra passagier € 15. Het tarief voor openbaar vervoer-reizigers (trein + boot) begint op € 43 enkele reis.

Vanaf station Harwich International, vlakbij de scheepsterminal, reis je met spoorwegmaatschappij Greater Anglia in ca. anderhalf uur naar Liverpool Street Station in Londen. Enkele reis va. £ 5, boeken via Stena mogelijk.

> ANWB-leden krijgen 8% korting bij Stena Line

Andere opties voor het reizen per boot

Er bestaan vanuit Nederland nog twee andere bootverbindingen naar Engeland, naar respectievelijk Hull en Newcastle. Beide liggen in Noord-Engeland, dus ver van Londen. Maar voor wie een combinatiereis naar Londen en andere Engelse bestemmingen wil maken, kunnen het handige opties zijn: heen naar Hull of Newcastle en terug via Harwich. Of andersom natuurlijk.

Rotterdam Europoort - Hull

De tarieven van rederij P&O Ferries variëren sterk, afhankelijk van de reisperiode, en beginnen op € 159 voor een enkele reis (auto + 2 passagiers). Je hebt voor dat geld ook een hut. Zonder auto betaal je va. £ 129. Let op speciale aanbiedingen. Info en boekingen. Zonder auto, en met de trein verder naar Londens King’s Cross is een rit van 2.45 uur. Tarieven vanaf £ 10 enkele reis.

IJmuiden - Newcastle

DFDS Seaways vaart van IJmuiden naar Newcastle, ten noorden van Hull. Ook hier verschillen de prijzen flink, afhankelijk van de periode. Twee personen varen vanaf € 114 enkele reis, inclusief voertuig en een hut. Zonder auto? Enkeltje Newcastle-Londen vanaf £ 15, reistijd circa drieënhalf uur.

Veerboten vanuit België en Frankrijk

Ook vanuit België en Frankrijk zijn er diverse bootverbindingen met Engeland. Voor Nederlanders met Londen als bestemming, zijn de interessantste:

Opmerking

Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.

Een stedentrip naar Londen boeken

Wil je Londen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Londen

Of bekijk het aanbod van onze andere reispartners

Pharos Reizen