Shoppen in Londen

Londen is een paradijs voor shopaholics, maar wel met de kanttekening dat je een zwaar vergulde creditcard paraat moet houden, want mede dankzij het sterke pound sterling is winkelen in de Britse hoofdstad geen budgetaangelegenheid. Kleine troost: kijken, kijken, niet kopen is vaak ook al een feest op zich. Daarnaast kun je ook heel goed 'outlet shoppen' in Londen.

Bekende winkelgebieden in Londen

Harrods

Hoe voor de hand liggend ook: hier kun en wil je niet omheen. Het verhaal gaat dat wanneer je Harrods belt met de vraag of je een olifant kunt kopen, het antwoord luidt: ‘Hang on, please…’ Inderdaad, dan gaan ze even kijken wat ze voor je kunnen regelen. Het is Mr Beans favoriete adresje voor kerstinkopen (of liever: voor geklier met het kerststallenaanbod), maar ook op normale mensen heeft Harrods een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Schitterend gebouw, schitterende modecollectie en een meer dan schitterende food hall, waar je niet alleen de prachtigste Engelse (en buitenlandse) kazen kunt kopen, maar ook de mooiste verse vis, vlees en onweerstaanbare traiteursproducten.
87-135 Brompton Road; underground: Knightsbridge

Emma Hope

Praktijkonderzoek wijst uit dat – naast diamanten – schoenen a girl’s best friends zijn. Loop eens binnen bij Emma Hope om dat te controleren. Emma grossiert in designprijzen met haar zelfontworpen en in Florence vervaardigde schoeisel.
207 Westbourne Grove; underground: Bayswater

Jermyn Street

Mannen hoeven niet te wanhopen: ook voor hen biedt Londen heel veel fraais. Ga eens kijken in Jermyn Street, waar ze van kostuums tot fraai schoeisel en van stijlvol scheergerei tot Churchillsigaren voor je klaar hebben liggen. Enkele topshops: Dunhill (no 48), Turnbull & Asser (no 71-72), J. Floris (no 89) en Harvie & Hudson (no 97).
Underground: Piccadilly Circus

Browhaus

Mode, bekend geworden met dank aan o.m. Madonna. Prints die dikwijls een army-uitstraling hebben, onmiskenbaar sportief.
19a Floarl Street; underground: Covent Garden

Stanfords Londen Store

Misschien wel de mooiste reisboekhandel ter wereld. Natuurlijk alle mogelijke gidsen, maar vooral ook een meer dan schitterend assortiment aan kaarten. Hier moet Boudewijn Büch een vaste klant zijn geweest. Ook voor globes ben je hier aan het juiste adres.
12-14 Long Acre; underground: Covent Garden

Savile Row

Voor (heren)maatpakken ga je naar Savile Row: een straat vol topwinkels (underground: Green Park)

Charing Cross Road

Voor antiquarische en tweedehands boekwinkeltjes ga je naar Charing Cross Road (underground: Leicester Square)

Covent Garden

Voor meer leuke boetiekjes en ‘hebbedingetjes’-winkeltjes ga je naar Covent Garden en omgeving (underground: Covent Garden)

Outlet shoppen in Londen

Nadeel van bovenstaande opties is vaak het stevige prijskaartje, waardoor de Britse ponden razendsnel uit je zakken verdwijnen. Outlet shoppen is dé portemonneevriendelijke oplossing.

Bicester Village

Bicester Village is een luxueus winkeldorp van Chic Outlet Shopping en ligt op een uur rijden ten noordwesten van de Britse metropool. Dit grootschalige winkelcentrum bezit meer dan 130 boetiekjes en is het hele jaar door geopend, op eerste kerstdag na. Met tal van erkende merken in huis, zoals Dior, G-Star, Prada en Versace, is Bicester Village een aantrekkelijke optie voor de shopaholic.
Meer info: bicestervillage.com

Ashford Designer Outlet

De Ashford Designer Outlet, onderdeel van de McArthurGlen-groep, is ook een goede optie voor modieuze koopjesjagers. In het hart van Kent ( 90 km van Londen) tref je verspreid over 70 winkels designkleding van merken als Fred Perry, Polo Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. Leuk detail: de kortingen lopen hier op tot 60%!
Meer info: mcarthurglen.com/uk/ashford-designer-outlet

Swindon Designer Outlet

De mode- en prijsbewuste medemens kan ook terecht in Swindon Designer Outlet. Deze outlet shopping ligt anderhalf uur rijden buiten Londen en huisvest tal van topmerken in 90 winkels. Hier kun je tegen een maximumkorting van 60% kleding verkrijgen van luxueuze merken als Hugo Boss, Osprey en Phase Eight. De aanwezigheid van diverse cafés en restaurants maken een uitstap naar Swindon Designet Outlet tot een complete dag uit.
Meer info: mcarthurglen.com/uk/swindon-designer-outlet

Een stedentrip naar Londen boeken

Wil je Londen met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Londen