Zien en doen in Kent en Sussex

In de graafschappen Kent en Sussex valt er van alles te zien en doen. Deze prachtige streken in het zuiden van Engeland mag je daarom beslist niet overslaan tijdens je rondreis.

Roeirondvaart

Dé attractie van Canterbury: een roeirondvaart. Je wordt geroeid en krijgt de verhalen van Canterbury te horen. Schijnt door een grote blonde viking te gebeuren.

Lewes

Lewes is de andere (maar onbekendere want niet aan zee) grotere plaats in de buurt van Brighton. In Engeland beroemd vanwege zijn kasteel, zijn geweldige hotel in het voormalige landhuis Pelham House, én om zijn berenwinkel. Vanuit de hele wereld komen de berenliefhebbers naar de shop van Sue Pearson. Ze heeft antieke en nieuwe.

Kasteel van Walmer

Het ronde Kasteel van Walmer is leuk, niet in het minst vanwege de geschiedenis. Onder de bewoners waren beroemdheden als Wellington, Churchill en The Queen Mother. De laarzen van Wellington en het theebankje van E horen tot de bezienswaardigheden. Majesteit had een eigen tuin, aangelegd voor haar 95ste verjaardag, met eigen rozen, en allerlei verwijzingen naar Elizabeth en 95, zoals E-vormige heggen.

Penshurst Castle

Middeleeuws manor house, waar Henry de Achtste ging jagen. Het huis werd later eigendom van Philip Sidney, de ‘knapste man uit de tachtigjarige oorlog’. In Zutphen, waar hij dodelijk gewond raakte, staat zijn standbeeld. De tuinen zijn ook de moeite. Er zijn rondleidingen, zelfs in het Nederlands. En er mag gepicknickt worden.

Hever Castle

Iets verderop, is een kasteel uit de film. Er is een meer met een wandeling en bootjes te huur.

Battle

Kun je niet overslaan. Willem de Veroveraar won hier op 14 oktober 1066 de Battle of Hastings. De slag om de kroon van Engeland. Hij liet op de plek van de overwinning een abdij bouwen waarvan de ruïnes te bezichtigen zijn. Voor de Engelsen is De Battle of Hastings het begin van de nationale geschiedenis, het gebied rond Hastings, Battle en Rye noemen ze daarom 1066 Country. In oktober wordt de slag herdacht met een reanactment. De weken ervoor zijn er fakkeloptochten en bonfires (vreugdevuren).

Hastings

In Hastings is ongelooflijk veel te doen. Shoppen is er leuk, de oude en de nieuwe (iets nieuwere, feitelijk) stad zijn geweldig om een rondwandeling te doen, er is kunst en er zijn festivals. Kies bijv het Seafood & Wine festival in september, en uit de afdeling musea de Jerwood Gallery Rock-a-Nore Road Hastings en het Visserijmuseum, met het VOC-schip de Amsterdam. Niet vergeten na het visserijmuseum met de kabelbaan, de cliff railways, omhoog te gaan voor het mooiste uitzicht op stad en zee.

Rondreizen Engeland boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Engeland met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Engeland

Bekijk ook de rondreizen van onze partner

Rondreizen door Engeland van Pharos