De geheimen van Kent

Dickensiaanse stadjes, oeroude bierbrouwerijen, bruisende badplaatsen, landhuizen en kastelen. Door de schoonheid ervan wordt Kent ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd. Bovendien kent het graafschap een veelbewogen historie. De kathedraal en de fairytales van Canterbury en andere werelderfgoedmonumenten gaan eeuwen terug.

Maidstone

Maidstone is de hoofdstad van het graafschap Kent. Maidstone lag aan de pelgrimsroute tussen Londen en Dover en kent een roerige historie waarin niet alleen pelgrims, maar ook radicale machthebbers, revolutionairen, gestoorde priesters, heksen en later Victoriaanse genoegdoeners en industrialisten een rol hebben gespeeld. Het historische centrum is ondanks deze geschiedkundige turbulentie overeind gebleven.

Leeds Castle

Een must is Leeds Castle. Dit kasteel wordt wel omschreven als het mooiste kasteel ter wereld omdat het midden in een meer op twee eilanden is gebouwd. Het meer is omgeven door 500 hectare parkland en tuinen. Attracties zijn onder meer het eendenhuis, een doolhof, de grot en de wijngaard. Het kasteel zelf biedt antieke meubels en tapijten en een waanzinnige collectie oude antieke hondenriemen.

Canterbury

De stad Canterbury ligt aan de rivier de Stour en heeft ca. 35.000 inwoners. De stad is interessant vanwege het middeleeuwse karakter van de binnenstad en vooral in de beroemde kathedraal. Hier liggen koning Hendrik IV en Eduard (de Zwarte Prins, zoon van koning Eduard III) begraven. Het bekendst is de kathedraal echter vanwege de moord op Thomas Becket in 1170. Door deze gebeurtenis werd Canterbury een pelgrimsoord, die Geoffrey Chaucer inspireerde tot zijn meesterwerk, de Canterbury Tales.

Werelderfgoed

Niet alleen de kathedraal, ook St Augustine’s Abbey and St Martins church zijn een bezoek waard. Dit trio staat zelfs op de wereld erfgoedlijst. De abdij The Abdij stamt uit 597AD en St Martin’s Church is de oudste, nog levende kerkgemeenschap in Engeland. Voor een gedetailleerdere blik in het verleden en een waanzinnig uitzicht over de stad: bezoek het West Gate Towers Museum.Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de stad zwaar beschadigd door bombardementen. Veel oude gebouwen staan echter nog overeind of zijn hersteld en nieuwbouw in het oude deel van de stad is aan strenge regels gebonden. Canterbury is ook een studentenstad en kent daarom een rijk cultureel leven.

Tunbridge Wells

Tunbridge Wells trekt al meer dan 400 jaar toeristen vanuit de hele wereld. Sinds de ontdekking van de Chalybeate-bron door een jonge edelman in 1606, is het een hotspot en weekendbestemming voor royalty en bekende Britten uit Londen die er het water in de kleine bron kwamen uitproberen. Het plaatsje heeft dan ook een kleurrijke historie.

Bexhill on Sea

Met zijn Victoriaanse en Edwardiaanse architectuur charmeert het plaatsje Bexhill-on-Sea nog immer haar argeloze bezoekers. Er gaat iets rustgevends uit van dit gezellige plaatsje aan de kust. Hier moet je zijn voor charmante geveltjes, leuke boetiekjes en een kop thee met scones. In de zomer, kun je er bovendien vertoeven aan een van de schoonste stranden van Engeland.

De ruime boulevard leidt je niet alleen naar de glooiende kustlijn, maar ook naar het beroemde De La Warr Pavilion uit de jaren dertig. Dit oude marinegebouw is een architectonisch hoogstandje uit die tijd, maar is nu een nationaal museum voor hedendaagse kunst. Er is een heerlijk restaurantje met uitzicht op zee en – wat wil je nog meer – goede espresso. Het De La Warr Pavilion is helemaal gerenoveerd in 2005.

Rondreizen Engeland boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Engeland met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Engeland

Bekijk ook de rondreizen naar Engeland van ANWB-partner Pharos Reizen