Top 5 stranden van Cornwall

De kustlijn van Cornwall is bezaaid met inhammen, baaien én goudgele stranden. Tel daar bij de hoge golven van de Atlantische Oceaan en de zomerse temperaturen et voilà, welkom in het Britse Hawaii. Alle stranden tellen in Cornwall is een sisyfusarbeid, daarom onze vijf favorieten.

1. Kynance Cove 

Kynance Cove en de omliggende gebieden horen tot het beschermde erfgoed van Groot-Brittannië. Wil je iets langer genieten van dit bijzondere gebied, huur dan de ‘cottage’ naast The Kynance Café.

2. Porthcurno Beach

Porthcurno is bij de Britten bekend om het openluchttheater Minack. In de zomer kun je hier toneelvoorstellingen zien tegen de achtergrond van de machtige kliffen. Buiten de voorstellingen om is het ruim 100 jaar oude theater (en de subtropische tuin die erbij hoort) ook te bezichtigen.

3. Fistral Beach

Fistral Beach is het surfstrand van Cornwall. De ‘Cribbar’, een rif aan de noordzijde van Fistral Beach heeft de hoogste golven van Groot-Brittannië (soms meer dan 12 meter hoog).

4. Porthminster Beach

Porthminster Beach ligt tegen het stadje St. Ives aan waar je de dependance van de beroemde Tate Gallery zeker niet mag overslaan!

5. Par Beach, Isles of Scilly

Par Beach ligt op St. Martin’s, een van de Scilly-eilanden. Deze eilandengroep ligt op ongeveer 45 kilometer van de kustplaats Land’s End. Tot 17 april 1986 was Nederland in ‘oorlog’ met de Scilly-eilanden, een driehonderdvijfendertigjarige oorlog waarin geen enkel schot was gelost. Het zou de langste oorlog uit de geschiedenis zijn, alhoewel de geldigheid van de oorspronkelijke oorlogsverklaring in twijfel wordt getrokken. Bovendien zou met de vrede van Westminster (1654) het conflict al beslecht zijn. Het vredesverdrag was dus vooral van symbolische aard.

Rondreizen Engeland boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Engeland met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Engeland

Bekijk ook de rondreizen naar Engeland van ANWB-partner Pharos Reizen