5x goedkoop Cambridge

Universiteitsstad Cambridge barst van de historie, het groen en van de (studenten)gezelligheid. Een absolute aanrader tijdens je rondreis door Engeland. En fijn: ook niet duur als je onze vijf tips opvolgt!

1. The Backs

Ten westen van de River Cam, zeg maar achter de Colleges naast te centrum, vind je The Backs. Het zijn de groene weilanden en parken achter de colleges waar je gratis en voor niks een magnifiek uitzicht op de Collegegebouwen en de puntende boten hebt. De achteringangen van de universiteiten zijn gewoon open. Loop naar binnen, kijk je ogen uit, je ziet of je hoort wel waar je niet mag komen.

2. The Wren Library

The Wren Library hoort bij het beroemde Trinity College en is elke werkdag en zaterdags een paar uur gratis toegankelijk voor maximaal 15 personen per keer. Het hoge klassieke gebouw stamt uit 1695, de wijsheid bespringt je vanuit elke chique donkerhouten beuk en A.A. Milnes manuscript van Winnie-the-Pooh is een van de grote toppers. Doodzonde in de bibliotheek: daar je mobiel af laten gaan. Een bewaker ziet er zelfs op toe dat je hem tevoren uitzet.

3. All Saints Garden Art and Craft Market

Elke zaterdag kun je de All Saints Garden Art and Craft Market bezoeken, tegenover het Trinity College. In prachtig college-decor kun je rommelen tussen schilderijen, kastjes, glaswerk, potten en pannen en klein antiek. De makers/artiesten zijn vaak zelf aanwezig. Als het mooi weer is in juli en augustus is de markt ook op vrijdag open.

4. Goedkoop eten in Cambridge

De grootste verrassing in het verder dure Engeland: de vele zeer betaalbare restaurants en cafés in Cambridge. Dankzij de vele (Aziatische) studenten barst de studentenstad uit zijn voegen van de eettentjes en restaurants met zeer vriendelijke prijzen. We noemen er een: Dojo, waar tientallen Aziatische gerechten onder een tientje (pond) op de kaart staan. Eten tussen Aziatische studenten is echt Cambridge.

5. Gratis musea in Cambridge

Niet elk museum is gratis in Cambridge maar je komt een heel eind. We noemen het grote Fizwilliam Museum (historisch museum met kunst uit de klassieke oudheid tot nu), Kettle’s Yard (moderne kunst) en het Museum of Classical Archeology. Oh ja, in Engeland ben je al boven de 60 jaar senior en armlastig. Je krijgt als 60+-er op veel plaatsen korting dus schroom niet. Het ergste wat je kan overkomen is als ze níet naar je ID vragen.

Rondreizen Engeland boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Engeland met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Engeland

Bekijk ook de rondreizen naar Engeland van ANWB-partner Pharos Reizen