Auto huren Corfu

Corfu is de groene parel van de Ionische eilanden. Dit zijn de Griekse eilanden ten westen van het vaste land in de Ionische zee. De hoofdstad, havenstad en het centrum van het eiland is Corfu stad (Kerkyra). Veel van de bezienswaardigheden liggen echter buiten de stad en zijn makkelijk bereikbaar per auto. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Corfu voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Corfu

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Corfu stad

De hoofdstad van het eiland heeft slechts 35.000 inwoners en is dus geen grote stad, maar het heeft toch een grootse uitstraling. Dit is mede ingegeven door de vele volken die hier gewoond hebben. Zowel de Engelsen – te zien aan het kasteel Mon Repos – als de Venetianen – het oude en nieuwe fort – lieten hier hun sporen na. De Fransen hebben als eerste bomen geplant rond het park in Kerkyra, de Espanade. De terrassen die liggen aan de Espanade zijn geinspireerd op Rue de Rivoli in Parijs. Maar naast deze invloeden ben je wel echt in Griekenland! In de othodoxe kathedraal Panagia Spiliotissa, de kerk van St. Spiridon en het Byzantijns museum proef je de sfeer. En natuurlijk ook in de verschillende taverna’s en cafeetjes. Er zijn in Corfu stad twee havens, Neo Limani en Paleo Limani (de nieuwe en de oude haven). In de nieuwe haven varen de nationale en internationale veerdiensten en in de oude haven de kleinere veren en toeristische tochten. Bij de oude haven staat ook de Nieuwe Venetiaanse vesting waar dagelijks een versmarkt is.

Waarom autohuur op Corfu?

Corfu is een redelijk groot eiland. De makkelijkste manier om rond te reizen is per auto. Ga bijvoorbeeld naar de Pandokrator, de hoogste berg van Corfu. Op de Pandokrator vind je naast twee tavernes ook het Moni Pandokratoras, een klooster uit 1347 met schitterende fresco’s. Tip: neem bedekkende kleding mee als je het klooster wilt bezoeken. Als je op de berg bent heb je ook een schitterend uitzicht op Griekenland en Albanië. Op een van de hoogste punten van de noordwest kust is een van de belangrijkste Byzantijnse forten, de Angelokastro. Gebouwd in de 12e eeuw heeft dit fort meerdere eigenaren gekend. Gebouwd door De Angevins uit Napels, kwam het later in handen van de Venetianen. Zij gebruikten het ter bescherming tegen piraten.

In 1997 is dit fort gerestaureerd en is het gratis te bezichtigen. En als je wilt zwemmen in een idyllische omgeving, dan reis je af naar Paleokrista, zo’n 25 kilometer van Corfu stad. Het zijn twee schitterende baaien, gescheiden door een schiereiland met een klooster. Wie Corfu zegt, zegt ook Sissi, de Oostenrijkse keizerin. Het Achilleion, het paleis van Sissi, ligt bij Gastouri en is een tot paleis omgebouwde villa. Het was het zomerpaleis van de keizerin en heeft ook een prachtige tuin die te bezoeken is. Om al dit moois van Corfu te ervaren huur je het best een auto via ANWB en Sunny Cars.

Populaire bestemmingen voor een huurauto in Griekenland

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.