Auto huren Chania

Korting op autohuur Chania voor ANWB-leden

ANWB-leden profiteren met hun lidmaatschapsnummer van €10,- korting wanneer je kiest voor het Sunny Cars Premium- of Express Service!

Zoek een huurauto in Chania

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent verzekerd van de beste verhuurders en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos huren!

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur, die deelneemt aan de  de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veilig worden gesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed. 

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Chania

Chania is de tweede stad van het Griekse eiland Kreta. Het ligt in het noordwesten van het eiland en het is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Heraklion een heel pittoreske stad met smalle straatjes, kleine cafeetjes en traditionele huisjes. Kreta biedt natuurlijk ook veel bijzonders. Een goede reden om in Chania een auto te huren via ANWB en Sunny Cars.

Tips om te doen in Chania

Eén van de leukste bezienswaardigheden in Chania is de Venetiaanse haven met de vuurtoren in het Firkas fort. Het fort stamt uit 1692 en is nu tevens het maritiem museum met stukken vanuit heel Kreta. De haven is nu nog vol in gebruik voor de lokale vissers en toeristen. Vanaf de haven kan je door het oude centrum wandelen. Er zijn Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken met allemaal een heel eigen sfeer. Een van de mooiste gebouwen – een gerenoveerde kerk – huisvest nu het archelogisch museum. Chania heeft ook een van de mooiste en oudste overdekte markten van Europa, de Chania Agora. In het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn. Dan is het misschien beter om te van een van de gezellige terrasjes.

Waarom autohuur in Chania?

Chania is niet alleen de stad, maar ook een departement van Kreta. Zo is ten noordoosten van de stad het schiereiland Akrotiri. Daar is een aantal mooie authentieke dorpjes, mooie Griekse kerkjes en een aantal kloosters, waaronder de Agia Triada. Heb je zin om naar een leuk toeristisch badplaatsje te gaan, dan is Kalives een aanrader. Er is een prachtig zandstrand en de rit er naar toe voert langs enkele rustige en landelijke dorpjes waar je leuk kan lunchen. Op ongeveer 40 kilometer ten oosten van Chania ligt het enige zoetwatermeer van Kreta, het meer van Kournas. Het ligt mooi tussen de bergen en je kan er waterfietsen huren om van de schitterende omgeving te genieten.

Ten zuiden van Chania is de natuur bergachtig en bevindt zich onder meer de Samariakloof. Er zijn hier mooi wandelroutes uitgezet en de smalle kloof is een bijzonder dagje uit. Met een huurauto kan je nog veel verder reizen natuurlijk. Wij raden aan om het paleis van Knossos te bezoeken. Dat biedt een indrukwekkende inkijk in de Minoïsche geschiedenis van het eiland. Redenen genoeg om een auto te huren via ANWB en Sunny Cars dus!

Populaire bestemmingen voor een huurauto in Griekenland

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.