Vervoer in en naar Athene

Het hart van Athene, rond de Akropolis, de wijk Pláka en de Syntagmaplein, is goed te bewandelen. Tram en metro voeren je naar iets verder gelegen plekken. 

Openbaar vervoer in Athene

Van Eleftherios Venizelos Athens International Airport naar het stadcentrum

  • Metro lijn 3 verbindt de luchthaven met het stadcentrum (o.m. metrohaltes Syntagma en Monastiraki; ca. 40 min.). 
  • 24-uur Express Bussen rijden via vier routes tussen de luchthaven en het stadcentrum. Bus X95 zal voor de meeste bezoekers het handigst zijn en rijdt tussen de luchthaven en Syntagma. Reisduur ca. 1 uur.
  • De Suburban Railway (Proastiakos) verbindt de luchthaven en het Centraal Station (Larissis Station).
  • Een taxi van luchthaven naar centrum of andersom is ook goed mogelijk.

Info: athenstransport.com

Eenmaal in de stad zelf, is de Metro het handigste vervoermiddel. Behalve als je Athene aan zee wilt beleven: dan neem je de tram. Lijn 4 voert van Syntagma naar de noordelijkste kusthalte, S.E.F., lijn 5 van Syntagma naar de zuidelijkste kusthalte, Asklipiio Voulas. Lijn 3 verbindt de twee en rijdt geheel langs de kust.

Auto huren in Athene

Ook op vakantie naar Athene? Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.
Auto huren Athene

Vervoer naar Athene

Transavia vliegt zowel vanuit Amsterdam als Eindhoven op Athene. Ook KLM en Aegean vliegen (rechtsreeks) tussen Amsterdam en Athene. Ryanair verzorgt de verbinding met Athene vanaf Brussel/Charleroi.

ANWB Extra Reisgids Athene

Deze tips en nog veel meer handige weetjes vind je in de ANWB Extra reisgids Athene. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Athene bestellen

Een stedentrip naar Athene boeken

Wil je Athene met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top stedentrips naar Athene

Speciaal voor jou geselecteerd