Top 3 musea in Athene

Athene heeft een indrukwekkend verleden. Wil je daar graag meer van weten? Breng dan zeker een bezoek aan deze top 3 musea.

Nationaal Archeologisch Museum

Wie ook maar een beetje belangstelling heeft voor het indrukwekkende Griekse verleden, brengt een bezoek het Nationaal Archeologisch Museum met de grootste verzameling Griekse antiquiteiten. Hoogtepunten zijn het gouden dodenmasker van Agamemnon, het bronzen beeld van Zeus of Poseidon (wie van de twee het is weet niemand) en het Paard met de Jonge Ruiter.

Akropolismuseum

Het bijzondere Akropolismuseum bestaat voor een groot deel uit glas, zodat er veel licht binnenvalt. Het bevat een rijke collectie beelden en architectuur. De Grieken beschouwen het museum bovendien als het bewijs dat ze heel goed in staat zijn hun eigen culturele erfenis op een verantwoorde wijze te beheren. En dat het dus hoog tijd wordt dat het British Museum de in de 19de eeuw weggehaalde Parthenonsculpturen (ook wel de ‘Elgin marbles’ genoemd) teruggeeft. De Britten hebben herhaalde verzoeken hiertoe overigens telkens afgewezen. 

Benakimuseum

Dit oudste privémuseum van Griekenland is gevestigd in de indrukwekkende voormalige woning van de schatrijke handelaarsfamilie Bernaki. Het museum huisvest kunstschatten die de familie in Azië en Europa verzamelde, maar het is vooral de Griekse collectie die indruk maakt. 

ANWB Extra Reisgids Athene

Deze en nog veel meer bezienswaardigheden vind je in de ANWB Extra reisgids Athene. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Athene bestellen

Een stedentrip naar Athene boeken

Wil je Athene met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top stedentrips naar Athene

Speciaal voor jou geselecteerd