Leukste wandelroute door Athene

Athene is een prima wandelstad, maar liever niet midden op de dag in hartje zomer. Komt dat even goed uit: de markten openen al om zes uur ’s morgens en vormen een prima rode draad voor een aangename ochtendwandeling. Met volop ontbijt- en koffiestops.

Een wandeling langs de markten van Athene

Een wandeling langs de markten van Athene begint op het Omoniaplein, het minder deftige zusje van Syntagma, waar de ‘gewone’ Grieken bijeenkomen. Wanneer je over de Athinas richting Akropolis wandelt, passeer je verkopers van rookwaar en nep-merkartikelen. Aan het Platía Kotziá bevindt zich het stadhuis: de burgemeester heeft zijn kantoor op de eerst verdieping, de enige kamer met een balkon. Op het plein vind je een boekenmarkt en er worden ecologische producten verkocht. In december is hier de kerstmarkt.

Op ongeveer 10 minuten wandelen vanaf het Ominiaplein bevindt zich de centrale markt van Athene, die verdeeld is over twee markthallen. Rechts ligt de groentemarkt, links de vlees- en vismarkt. Vooral die laatste is het bezoeken waard, al moet je wel tegen enigszins on-Nederlandse taferelen kunnen. Varkenskoppen aan vleeshaken zijn hier heel gewoon, en tja, je kunt goed ruiken dat hier vis wordt verkocht. Natuurlijk zijn er op deze markt vooral veel lokale producten te koop, maar je vindt er ook Canadese gerookte haring, Noorse stokvis, Moldavische walnoten en Poolse, Russische en Armeense worst. Proeven mag.

In de directe omgeving van de markthallen bevinden zich diverse populaire eettentjes en restaurants. Ook telt deze multiculturele buurt veel niet-Griekse winkeltjes, met onder meer Afrikaanse, Chinese en Pakistaanse eigenaars. Wie de Athinas verder afloopt komt uiteindelijk bij hotel A for Athens uit. Vanaf het dakterras heb je een fraai uitzicht over de stad en de route die je zojuist hebt gewandeld. 

ANWB Extra Reisgids Athene

Deze wandeling en nog veel meer tips en handige weetjes vind je in de ANWB Extra reisgids Athene. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Athene bestellen

Een stedentrip naar Athene boeken

Wil je Athene met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top stedentrips naar Athene

Speciaal voor jou geselecteerd