6x Doen in Athene

Dít is wat je naast het bekijken van alle bekende highlights ook echt zou moeten  doen in Athene, 6 tips!

1. Frappé drinken en mensen kijken

In het drukke en dikwijls (zeer) warme Athene moet je je rustmomenten pakken. Dat gaat uitstekend op een van de talrijke terrassen, of dat nu op het Syntagma- of Omionaplein is, in Pláka, of waar dan ook. Een frappé (ijskoffie) is dan een prima opkikker. En ondertussen mensen kijken. Zwetende toeristen, lokkende terrasbeheerders, paraderende lokale beauty’s, triktrak spelende oude mannetjes: zij maken samen Athene.

2. Een fietstocht in Athene

De stad verkennen per fiets, met een Nederlandse gids, hoe klinkt dat? Je hebt keuze uit verschillende soorten tours. 

3. De nachtvlinder uithangen

Atheners houden van het nachtleven, dus when in Athens, do as the Athenians do. De hippe wijk Psirrí leent zich daar uitstekend toe. Begin bijvoorbeeld met een biertje in Beertime op het Plateia Iroon, het centrale plein van de wijk. En kijk daarna of er een (gratis) concert is in het Embrontheater, een oud fabriekspand. Prima uitgaanswijk is ook Gázi, waar je overal muziekpodia, cafés, terrassen en ook homobars vindt. Een oude gasfabriek is er omgebouwd tot cultureel centrum.

Nog een paar tips:

  1. Gázi View, Iakchou 22, trendy cocktailbar in (uiteraard) de wijk Gázi. Op de zesde verdieping van een flatgebouw heb je hier een fraai uitzicht over de stad en op de Akropolis.
  2. The Clumsies, Praxitelous 30, tussen Syntagma en Psirrí. Een van ’s werelds beste bars. Cocktails, tapbieren en wijnen. Razend populair.
  3. A for Athens, Miaouli 2-4, in de wijk Monastiraki. Naast het gelijknamige metrostation en gelegen op het dak van een hotel, is deze cocktailbar een van Athene’s nachtelijke toplocaties.
  4. Brettor, Kidathineon 41, in de wijk Pláka. Sfeervol, traditioneel maar met een eigen touch. Ze maken hier hun eigen likeuren en natuurlijk kun je er ook voor een ouzo terecht.

4. Athene aan zee

Even weg uit de drukte! Neem de comfortabele en moderne tram 4 of 5 vanaf Syntagma naar de kust en je belandt in Athene aan zee. De trams rijden langs de kust, waar zich naast stranden ook talloze cafés, trendy bars, zowel hippe als klassieke restaurants, pretparken, nachtclubs, winkels, boetieks, een jachthaven en een openluchtbioscoop bevinden.

5. Het Pan-Atheense Stadion bezoeken

Het Pan-Atheense Stadion was de plek waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen werden georganiseerd. Het marmeren stadion werd aanvankelijk aangelegd in de vierde eeuw voor Christus om de Pan-Atheense Spelen te huisvesten. Er werden gladiatorgevechten georganiseerd en het verhaal wil dat bij de openingsceremonie meer dan 1000 wilde dieren werden geslacht.

6. Een zomerfestival of -feest beleven

Athene kent een hele reeks festivals. Een keuze:

  1. Athene & Epidaurus Festival. Jaarlijks tussen juni en september op locaties overal in de stad. Muziek, kunst, theater en cultuur. Tot de hoogtepunten behoren openluchtmanifestaties in het Odeon van Herodes Atticus.
  2. Rockwave Festival. In Malaska, iets buiten Athene, vindt sinds 1996 het jaarlijkse pop- en rockfestival Rockwave plaats. Van Iggy Pop tot Oasis, van Nick Cave tot Moby, van Fatboy Slim tot dEUS, er zit vast wat voor je bij.

ANWB Extra Reisgids Athene

Deze en nog veel meer leuke tips en handige weetjes vind je in de ANWB Extra reisgids Athene. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB reisgids Athene bestellen

Een stedentrip naar Athene boeken

Wil je Athene met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top stedentrips naar Athene

Speciaal voor jou geselecteerd