Top 10 wintersportplaatsen in Frankrijk

Wil je op wintersport in Frankrijk maar weet je nog niet naar welke plaats? Hier vind je een top 10 van top wintersportplaatsen.

1. Avoriaz (1800 - 2460 m)

Het moderne en autovrije skistation Avoriaz is te bereiken via een steile en bochtige toegangsweg vanuit Morzine of met een cabinelift. De voornaamste accommodatievorm is het appartement waarvan er ontelbare zijn ondergebracht in torenhoge, houten complexen. Avoriaz is echt een oord voor de fanatieke alpineskiër, de skiliften starten voor de deur.
Avoriaz is aangesloten op het skigebied Les Portes du Soleil.

Bekijk onze speciale pagina over Avoriaz

2. Morzine (1000 - 2460 m)

Morzine is een drukbezochte wintersportplaats, evenals Châtel, behorend bij ‘Les Portes de Soleil’.
Het levendige centrum ligt in het lager gelegen deel van de plaats, hier zijn tal van restaurants, cafés en winkels te vinden. Via de hellende hoofdweg komt men in het hoger gelegen deel waar bebouwing van recentere datum te vinden is.
Morzine is aangesloten op het skigebied Les Portes du Soleil en Les Gets.

Bekijk onze speciale pagina over Morzine

3. Val d’Isère (1550 - 3456 m)

Net als het buurdorp Tignes is Val d’Isère een vermaard en sneeuwzeker wintersportcentrum. De plaats beschikt over een authentieke, fraai gerestaureerde oude dorpskern, met daaromheen flink uit de kluiten gewassen nieuwbouw en buitenwijken, deels aangepast aan de oude Savoyaardse stijl. Val d'Isère is aangesloten op het skigebied van Tignes.

Bekijk onze speciale pagina over Val d'Isère

4. Tignes (1550 - 3456 m)

Tignes bestaat uit de moderne skistations Les Boisses, Le Lac, Val Claret en Le Lavachet. Het oorspronkelijke Tignes- Les Brevières ligt op 1550 meter en ademt nog de sfeer van een authentiek dorp. Het tegenovergestelde geldt voor de overige woonkernen. De betonnen skyline is hier vaak nadrukkelijk aanwezig. Maar functioneel is het beslist wel en daar is het de meeste “skifreaks” tenslotte om te doen.
Tignes is aangesloten op het skigebied van Val d’Isère.

Bekijk onze speciale pagina over Tignes

5. Val Thorens (1300 - 3200 m)

Val Thorens is de hoogstgelegen wintersportplaats in de Alpen. Het is niets meer of minder dan een verzameling moderne appartementen en hotels, aangevuld met winkels en eetgelegenheden.  Het geheel oogt hoog en kolossaal, maar gelukkig is er veel hout als bouwmateriaal gebruikt. Auto’s zijn uit den boze en worden naar een parkeerplaats verbannen.
Val Thorens is aangesloten op het skigebied Les Trois Vallées.

Bekijk onze speciale pagina over Val Thorens

6. Les Deux Alpes (1600 - 3600 m)

Het skistation Les Deux Alpes bestaat uit twee woonkernen die in de loop der tijd zijn vergroeid tot een langgerekte plaats. Door de jaren heen zijn nogal wat verschillende bouwstijlen toegepast wat de uitstraling van de plaats niet ten goede is gekomen. Liften en pistes liggen vrijwel altijd vlak bij de accommodatie.
Les Deux Alpes is aangesloten op het skigebied van La Grave.

Bekijk onze speciale pagina over Les Deux Alpes

7. Alpe- d’Huez (1120 - 3330)

Alpe d’Huez geniet internationale vermaardheid vanwege zijn zonnige en sneeuwzekere ligging. De plaats is opgetrokken in een zakelijke, moderne stijl en men vindt er een bonte mengeling van hotels, appartementen, winkels, restaurants en bars. Het centrum met de vele uitgaansgelegenheden en winkels is altijd druk bezocht.
Alpe d’Huez is aangesloten op skigebieden van Auris-en-Oisans, Huez-en-Oisans, Villard-Reculas en Vaujany.

Bekijk onze speciale pagina over Alpe d'Huez

8. La Plagne (1250 - 3250 m)

La Plagne is een verzamelnaam voor zes skisations met liften en pistes voor de deur. Het oudste gedeelte heet Plagne-Centre en bestaat uit flats en lagere appartementsgebouwen. Aime-la-Plagne en Plagne-Bellecôte bieden ongeveer dezelfde aanblik. Plagne-Villages heeft iets meer sfeer, maar kan niet tippen aan Belle-Plagne en Plagne 1800, waar traditionele materialen, zoals hout en natuursteen voor sfeervolle appartementsgebouwen en chalets zorgen.
La Plagne is aangesloten op de skigebieden van Montchavin, Les Coches en Champagny.

Bekijk onze speciale pagina over La Plagne

9. Les Arcs (1200 - 3220 m)

Les Arcs bestaat uit drie gedeelten met namen overeenkomstig met de hoogte waarop ze liggen: Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Het zijn futuristische aandoende centra met bebouwing die bestaat uit kolossale appartementencomplexen en een enkel hotel, dat niet van de rest te onderscheiden valt. De dorpen zijn dan ook uitsluitend neergezet voor het gemak van de alpineskiër.
Les Arcs is aangesloten op de skigebieden van Peisey Nancroix en Villaroger.

Bekijk onze speciale pagina over Les Arcs

10. Les Menuires (1850 - 2850 m)

Les Menuires is een duidelijk voorbeeld van een in de jaren zestig gebouwd skistation: zeer modern, zeer functioneel en zeer gunstig gelegen ten opzichte van het skigebied. Onvermijdelijk horen hier echter ook de fantasieloze flatgebouwen bij. Deze staan in hoefijzervorm; aan de buitenzijde vinden we parkeerplaatsen en aan de binnenzijde de vertrekpunten van de liften.
Les Menuires is aangesloten op het skigebied Les Trois Vallées.

Bekijk onze speciale pagina over Les Menuires

Bekijk een overzicht van alle wintersportplaatsen in Frankrijk

Ben je er na deze top 10 nog niet uit? Bekijk dan het complete overzicht van alle wintersportplaatsen in Frankrijk.

Overzicht wintersportplaatsen Frankrijk

Speciaal voor jou geselecteerd