Wintersport Portes du Soleil

Portes du Soleil strijdt samen met het skigebied Les Trois Vallées om de eretitel ‘grootste skigebied ter wereld’. Op bijna alle punten zijn de gebieden mooi op elkaar aangesloten, op slechts drie plaatsen worden skibussen gebruikt. Bij grootste skigebied denk je misschien aan gigantische hoogtes, dat valt reuze mee. De hoogte is slechts 2466 meter terwijl er oorden zijn waar de bergen veel hoger zijn. Het skigebied heeft van half november tot eind april goede sneeuwval, met een gemiddelde van 7,83 meter sneeuw per jaar.

Chalets en hotels in Portes du Soleil

Zoek en boek een chalet of hotel in Portes du Soleil met ledenvoordeel via onze reisdochters.

Pistes Portes du Soleil

Het skigebied bevindt zich tussen de Mont Blanc en Genève. In totaal zijn er twaalf skiresorts en 650 kilometer aan pistes. Portes du Soleil telt 296 pistes. Hiervan zijn er 28 zwart, 106 rood, 127 blauw en 35 groen. 194 skiliften zijn te vinden in het gebied van in totaal 400 vierkante kilometer. Liefhebbers van snowparks kunnen in dertien parken terecht. Er zijn bij de pistes negentig restaurants.

De weidsheid van het skigebied wordt gezien als het grootste pluspunt. Een ander pluspunt is de komst van moderne snelle liften in afgelegen hoeken. Als het weer wat warmer is, volgt geen probleem door de kunstsneeuwinstallaties. Ideaal is echter als er tot 1000 meter veel sneeuw ligt. Voor de gevorderde skiërs is de ultrasteile zwarte piste tussen Avoriaz en Les Crosets, de ‘muur’, een hele uitdaging. Verder is het zoeken naar buckelpistes en off-piste routes.

Wintersportplaatsen Portes du Soleil

Portes du Soleil is een van de grootste spelers in de wereld van het skiën voor de laatste veertig jaar, met twaalf gekoppelde resorts aan weerszijden van de Frans-Zwitserse grens slechts een uur van Genève. Dit zijn de plaatsen: Abondance, Avoriaz, Châtel, La Chapelle d'Abondance, Les Gets, Montriond, Morzine, St. Jean d'Aulps, Champery, Morgins, Torgon en Val-d'Illiez - Les Crosets - Champoussin. De hoogte van de ligging van deze dorpen is meer dan 1000 meter.

Prijzen skipas Portes du Soleil

Portes du Soleil 6 dagen 1 dag  
Volwassenen € 255,- € 52,-  
Kinderen € 191,- € 38,-  
       
Morzine - Les Gets 6 dagen 1 dag  
Volwassenen € 196,- € 39,-  
Kinderen € 147,- € 33,-  
       
Avoriaz 6 dagen 1 dag  
Volwassenen - € 42,-  
Kinderen - € 37,-  

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Frankrijk
Wintersport Frankrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Frankrijk