Wintersport Paradiski

Paradiski beschikt over de twee gletsjers: Bellecôte en Aiguille Rouge. Twee toppen komen boven de 3000 meter. Hierdoor is er sneeuwzekerheid. Paradiski heeft een breed uitgaansleven. Van lokale specialiteiten, fast-food filialen tot driesterrenrestaurants. Wel moet je erg hebben in de hoogte van vooral de drankrekening. In Frankrijk is die over het algemeen wat duurder.

Zeventig procent van het skigebied ligt boven de 2000 meter. Paradiski is toegewijd aan het milieu. Zo doen ze aan vermindering van het aantal masten, herbebossing, vermindering van het energieverbruik en recycling van gebruikte skipassen. Paradiski's investering in het milieu betekent voor skiërs dat ze kunnen genieten van moderne faciliteiten. Los van het skiën zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook langs de 1,5 kilometer lange Olympische bobsleebaan met een snelheid van bijna 110 kilometer per uur naar beneden kletteren. Een unieke ervaring in Frankrijk.

Chalets en hotels in Paradiski

Zoek en boek een chalet of hotel in Paradiski.

Pistes Paradiski

Er zijn in het skigebied eenvoudige blauwe pistes te vinden, maar ook pittige zwarte. Veel banen lopen in of door het bos. Paradiski is een megagebied met veel moderniteit. In totaal is er 425 kilometer aan pistes. Alle niveaus kunnen hier goed terecht, ook zijn er verschillende bestemmingen geschikt voor verschillende doelgroepen. Zo zijn La Plagne en Les Arcs geschikt voor jongeren en Montalbert of Peisey-Vallandry geschikt voor families.

Wintersportplaatsen Paradiski

De skidorpen in Paradiski zijn La Plagne, Les Arcs en Peisey-Vallandry. La Plagne is een bloeiende bestemming dat bestaat uit zes grote hoogte resorts en vier alpine dorpen. Het is het enige resort in Frankrijk dat een olympische bobsleebaan, open voor iedereen, en een 900 meter snowpark aanbiedt. Les Arcs biedt voor ieder wat wils. Er zijn vier hooggelegen resorts, elk met zijn eigen persoonlijkheid. Peisey-Vallandry is de kleinste van de grote resorts, gelegen in het hart van Paradiski. Het is opgebouwd uit vijf authentieke Savoie dorpen, aan de rand van het Nationaal Park Vanoise. Peisey-Vallandry is een perfecte plek om je batterijen op te laden.

Webcams Paradiski

Bekijk hier webcambeelden van Paradiski

Prijzen skipas Paradiski

     
Paradiski Illimité 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 298,- € 59,-
Kinderen € 238,50,- € 47,50

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Frankrijk
Wintersport Frankrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Frankrijk