Wintersport Les Trois Vallées

Les Trois Vallées strijdt samen met het skigebied Portes du Soleil om de eretitel ‘grootste skigebied ter wereld’. Les Trois Vallées strekt zich uit over drie valleien en is uitermate geschikt voor snowboarders. Dit komt doordat er veel off-piste mogelijkheden zijn. Ook maken de funparks en pipes het tot een waar paradijs. Méribel is erg aantrekkelijk en de vallei in La Tania en Courchevel is mooi om zijn authentieke karakter.

Elke vallei heeft een eigen abonnement dat per dag opgewaardeerd kan worden naar de andere gebieden. Wil je een hele dag er op uit? Dan is de Grand Tour de Trois Vallées een echte aanrader. Je komt langs vijf toppen, alle drie de valleien en vijftien liften. Het hoogteverschil wat je dan doormaakt is maar liefst 8208 meter.

Pistes Les Trois Vallées

Les Trois Vallées heeft 600 kilometer aan pistes en is toegankelijk voor iedereen. De skipistes zijn verspreid over meer dan 40.000 hectare, in totaal zo'n 400 vierkante kilometer. Er zijn in totaal 330 pistes, waarvan dertien procent groen, 39 procent blauw, 38 procent rood en tien procent zwart. Een skigebied ontworpen voor zowel doorgewinterde skiërs als voor beginners en kinderen.

De hoogste en meer ruige pistes bevinden zich richting Les Menuires en vooral Val Thorens. Hier zijn toppen van meer dan 3000 meter, waardoor de sneeuw altijd goed is. Op lager gelegen pistes zijn er ook nog sneeuwkanonnen achter de hand. In de Savoie zijn 1800 sneeuwkanonnen, vijf skistations en meer dan 200 liften. Alle skistations in Les Trois Vallées zijn met elkaar verbonden.

Wintersportplaatsen Les Trois Vallées

Les Trois Vallées bestaat uit de resorts Courchevel, La Tania, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint Martin, Val Thorens en Orelle.

Webcams Les Trois Vallées

Bekijk hier webcambeelden van Les Trois Vallées

Prijzen skipas Les Trois Vallées

     
Les Trois Vallées 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 289,- € 59,-
Kinderen € 234,- € 47,70
 

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Frankrijk
Wintersport Frankrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Frankrijk