Wintersport Les Sybelles

In de Savoie, dicht bij de Italiaanse grens in het hart van de Maurienne-vallei en dicht bij Chambery en Grenoble, is Les Sybelles gelegen. Doordat een aantal skistations zijn samengevoegd, is een groot gebied van ruim 300 kilometer aan pistes ontstaan. Het mooie hiervan is dat het landschap nog steeds heel mooi is. Het karakter van het gebied is gebleven. La Toussuire en Le Corbier zijn de meest centrale plaatsen in Les Sybelles. Er zijn nog een aantal verouderde stoeltjesliften aan te treffen, maar die kunnen in de meeste gevallen omzeild worden.

Vooral in St. Sorlin is het heel mooi skiën. Daar zijn veel off-piste mogelijkheden. Wel moet je goed opletten of er lawinegevaar is. Er is een gratis pendelbus aanwezig die skiërs naar een ander dorp kan brengen. Als het geschikt weer is, kan er vanaf La Toussiere een tocht van 17 kilometer worden gemaakt. Dit is echt bedoeld voor de vergevorderde skiërs. De tocht eindigt in St. Jean-de-Maurienne. Voordeel is dat de prijzen in Les Sybelles aantrekkelijk zijn.

Pistes Les Sybelles

Les Sybelles is één van de grootste skigebieden van Frankrijk. Er zijn zes gekoppelde resorts en één niet gekoppelde. Elk heeft een eigen identiteit. Je kunt kiezen voor een dynamische sportieve atmosfeer of een authentiek bergdorp gevoel. Ook zijn er kindvriendelijke of gewoon praktische resorts. Iedereen zal hun perfecte versie van een skivakantie in Les Sybelles vinden. Het hoogste punt in Les Sybelles is 2620 meter. Er zijn 22 groene pistes, 49 blauwe, dertig rode en zeven zwarte.

Chalets en hotels in Les Sybelles

Zoek en boek een chalet of hotel in Les Sybelles met ledenvoordeel via onze reisdochters.

Wintersportplaatsen Les Sybelles

Les Sybelles heeft zes gelinkte skistations: La Toussuire, Le Corbier, Les Bottières, St. Colomban des Villards, St. Jean d'Arves en St. Sorlin d'Arves.

Webcams Les Sybelles

Bekijk hier webcambeelden van Les Sybelles

Prijzen skipas Les Sybelles

Les Sybelles 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 220,30 € 43,80
Kinderen € 187,30 € 37,30

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Frankrijk
Wintersport Frankrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Frankrijk