Wintersport Les Grandes Rousses - Alpe d'Huez

 

L'Alpe d'Huez is de bekendste plaats in Les Grandes Rousses. Het heeft ontzettend veel off-piste afdalingen en internationaal bekende funparks. Op de rand van een afgrond is het dorp Alpe d’Huez gelegen. De naam Alpe d’Huez doet veel mensen als eerst denken aan de Tour de France. Het is echter ook een uitdagend wintersportgebied.

Alpe d'Huez is gelegen op 1860 meter boven de zeespiegel. Het dorp wordt maximaal blootgesteld aan de zon. In december is er zo’n 7,5 uur aan zon tot 11 uur in april. Met een gemiddelde van 300 dagen zon per jaar is het skigebied zeker zonnig te noemen. Het is de ideale plek voor tal van activiteiten: sport (wandelen, fietsen, paardrijden etc.), cultureel en ontspannend. Ook is het een resort met grote evenementen gedurende de hele winter!

Chalets en hotels in Grandes Rousses - Alpe d'Huez

Zoek en boek een chalet of hotel in Grandes Rousses - Alpe d'Huez met ledenvoordeel via onze reisdochters.

Pistes Grandes Rousses - Alpe d'Huez

Les Grandes Rousses heeft 236 kilometer aan pistes. Op het eerste gezicht lijken de eerste pistes boven het dorp Alpe d’Huez ideaal voor beginners. Deze zijn namelijk groen. De waarheid is echter anders, deze pistes zijn namelijk de uitloop van zwaardere pistes. Regelmatig komen daardoor gevaarlijke situaties voor. Het hoogste punt is de Pic Blanc. De beruchte ‘Tunnel’ en veel andere zwarte pistes lopen hiervandaan naar beneden. Ook de langste zwarte piste van de wereld is in dit skigebied te vinden. Dit is de Sarenne van zestien kilometer lang.

Wintersportplaatsen in Grandes Rousses - Alpe d'Huez

De dorpen in het skigebied Les Grandes Rousses zijn Oz-en-Oisans, Vaujany, Huez Village, Auris-en-Oisans, Villard Reculas en de bekendste Alpe d’Huez.

Webcams Grandes Rousses - Alpe d'Huez

Bekijk hier webcambeelden van Grandes-Rousses - Alpe d'Huez

Prijzen skipas Grandes Rousses - Alpe d'Huez

     
Alpe d'Huez 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 259,50 € 51,-
Kinderen € 205,- € 42,-

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Frankrijk
Wintersport Frankrijk: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Frankrijk