Tussenstop Frankrijk

Maak je reis naar het zuiden leuker met een dagje pretpark

Ben je van plan dit jaar naar Frankrijk op vakantie te gaan? En zie je op tegen de lange reis? Maak eens een tussentop! Onderweg zijn er een aantal leuke attractieparken die een bezoekje waard zijn. Zo hak je de reis op een gezellige manier in tweeën. We hebben de allerleukste pretparken op weg naar Frankrijk op een rij gezet. En extra fijn: op veel van deze parken krijg je extra korting als lid van de ANWB.

De 5 leukste tussenstops in Frankrijk

Rijd je van Nederland naar Frankrijk, dan kom je onderweg meer pretparken tegen dan je misschien zou denken. Hieronder onze 5 topfavorieten als het gaat om een tussenstop op weg naar la douce France!

Tussenstop 1: Disneyland Paris

Dit jaar bestaat Disneyland Paris 25 jaar! En dat wordt uitgebreid gevierd. Een nieuwe attractie die toegevoegd is aan het park is de sprankelende avondshow Disney Illuminations. Mickey leidt je tijdens dit spektakel door de duizelendwekkende show. Geniet van een prachtige vuurwerkshow met indrukwekkende lichtprojecties. Bestel t/m 30 juni je kaartje en ontvang € 25,- korting. Het kaartje kun je gebruiken t/m 30 september.

  • Waar: Parijs, Frankrijk
  • Afstand vanaf Utrecht: 485km

Bestel hier je tickets met ledenvoordeel

Tussenstop 2: Phantasialand

Breng een bezoek aan Phantasialand in Duitsland, het park vol met attracties en spectaculaire shows voor het hele gezin. Daarnaast kun je sindskort een nieuw themagebied in het park ontdekken: Klugheim. Hier raast Taron, de snelste multi-lanceer-achtbaan van de wereld! Hou je van spanning en sensatie dan ben je hier aan het juiste adres.

  • Waar: Bruhl, Duitsland
  • Afstand vanaf Utrecht: 242km

Bestel hier je tickets met ledenvoordeel

Tussenstop 3: Plopsaland de Panne

Kom met het hele gezin naar Plopsaland de Panne in België. Geniet hier met het hele gezin van de magie van Studio 100 in combinatie met 50 attracties voor het hele gezin. Nieuw in het park is Heidiland, waar je het gevoel krijgt dat je een echt Zwitsers dorpje bezoekt. Maak een ritje in de houten achtbaan Heidi of geniet van een beestige rit op de Dierenmolen. Er is voor ieder wat wils.

  • Waar: De Panne, België
  • Afstand vanaf Utrecht: 278km

Bestel hier je tickets met ledenvoordeel

Tussenstop 4: Europa Park

Ontdek tijdens een bezoek aan Europa Park al het moois wat Europa te bieden heeft. Met meer dan 100 attractiesis het, het grootste attractiepark van Duitsland. Daarnaast is het ook nog eens een van de best bezochte parken in Europa. Ga langs in Rusland, slenter door de straten in Zwitserland en geniet op een Italiaans pleintje. In Europa Park kan het allemaal.

  • Waar: Rust, Duitsland
  • Afstand vanaf Utrecht: 625km

Bestel hier je tickets

Tussenstop 5: Movie Park Germany

Movie Park Germany is hét film- en attractiepark van Duitsland. Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Zo kunnen de allerkleinste in Nickland Spongebob ontmoeten en ontdekken zij met de Teenage Mutant Ninja Turtles de straten van New York in hun verkeerschool. De ouderen kunnen zich de stuipen op het lijf laten jagen in de horrorattractie 'The Walking Dead Breakout'.

  • Waar: Bottrop, Duitsland
  • Afstand vanaf Utrecht: 223km 

Bestel hier je tickets met ledenvoordeel

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een dagje weg deze zomer? Je vindt nog meer uitjes over de grens bij Land van ANWB.

Bekijk alle buitenlandse uitjes

Misschien vind je dit ook interessant:

Praktische informatie Frankrijk
Tickets dagje uit met korting