Vervoer naar de Provence

Ben je van plan om naar de Côte d’Azur op vakantie te gaan, maar weet je nog niet hoe je er het beste kunt komen? Bekijk hier de mogelijkheden met de auto, trein of het vliegtuig.

Porvence

Met het vliegtuig naar de Provence

De internationale luchthavens in de Provence liggen bij Marseille en Toulon. Vanuit Nederland zijn er diverse vliegtuigmaatschappijen die na ongeveer twee uurtjes landen in deze Franse regio. KLM (Air France) vliegt rechtstreeks naar Marseille. Er zijn ook vluchten naar Toulon, maar dan moet je overstappen in Parijs. Transavia vliegt vanaf Rotterdam / Den Haag naar Toulon. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Marseille.

Met de trein naar de Provence

De Thalys rijdt vanaf diverse plaatsen in Nederland naar Parijs (Gare du Nord). Vervolgens rijdt de Franse hogesnelheidstrein TGV verder in zuidelijke richting. Vanaf Parijs is het nog ongeveer drie uur rijden naar Marseille. Meer info op nsinternationaal.nl en tgveurope.nl.

Met de auto naar de Provence

De snelste route naar de Provence gaat via Luxemburg, Dijon, Lyon en Avignon. Voor alle autosnelwegen in Frankrijk moet tol worden betaald. Dit kan bij de tolpoorten met contant geld of creditcard. De afstand Utrecht – Marseille is ongeveer 1200 kilometer. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op anwb.nl/verkeer/routeplanner.

Reisgids Provence online bestellen

Naast deze hoogtepunten biedt de Provence natuurlijk nog veel meer moois. Bestel een van onze reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis:

ANWB Ontdek Reisgids - Provence
ANWB Extra Gids Provence
Wandelgids Provence

Jouw eigen vakantie naar de Provence boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om de Provence met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden.

Zoek en boek je vakantie Provence

Speciaal voor jou geselecteerd