Top 7 bezienswaardigheden in de Provence

Reizen door de Provence staat gelijk aan heerlijk eten, genieten van de omgeving en luieren in de zon. Deze bezienswaardigheden in de Provence mag je niet missen.

Marseille

1. Arles

Arles is een levendige stad en rijkelijk bedeeld met cultuurschatten. Hier zijn de belangrijkste Romeinse bouwwerken en prachtige romaanse kerken te vinden, omringd door een heerlijke mediterrane sfeer. Bezoek in ieder geval het Amfitheater en de levendige markten die Arles te bieden heeft. 

2. Marseille

Slenter door de oude haven, maak een boottocht naar het Chateau d’If (waar de graaf van Montecristo gevangen zou hebben gezeten) en maak de klim omhoog naar de bedevaarskerk Notre-Dame de la Garde. Bovenop wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht over Marseille.

3. Camargue

De Provence heeft niet alleen prachtige steden te bieden maar ook fantastische natuurgebieden. De bleke landschappen van de Camargue bijvoorbeeld. In de moerassen, zoutvlaktes en rijstvelden wonen wilde witte paarden, zwarte stieren, roze flamingo’s en meer dan vijfhonderd soorten trekvogels. Tip: neem een verrekijker mee! 

4. Avignon

Het sfeervolle Avignon is rijk aan kunst en architectuur én heeft een hoge dosis gezelligheid te bieden. Het Palais des Papes, oftewel het paleis van de paus, was het huis van een heleboel pausen in de veertiende eeuw. Het is trouwens het grootste gotische paleis ter wereld.

5. Saint-Remy-de-Provence

Als je een bezoek brengt aan Avignon dan moet je ook zeker langs bij het twintig kilometer verderop gelegen Saint-Remy-de-Provence. Dit dorp stroomt over van de geschiedenis. Ooit behoorde het dorp toe aan de Romeinen, waardoor er nog veel ruïnes uit die tijd te vinden zijn. Van Gogh woonde hier toen hij behandeld werd voor zijn psychiatrische problemen. Op de lokale woensdagmarkt op het dorpsplein kun je heerlijke verse producten uit de regio kopen.

6. Gorges du Verdon

Dol op ruige natuur? Gorges du Vernon staat bekend als de Grand Canyon van Europa. Het is de aller diepste kloof van ons continent, met een maximale diepte van 750 meter. Het heldere, groene water dat door de ravijn stroomt geeft het geheel een hoog fotogehalte. Tip: Bezoek ook naar het middeleeuws stadje Moustiers Sainte-Marie.

7. Isle sur la Sorgue

Dit sfeervolle dorp in Frankrijk is een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken omdat de grootste vlooienmarkt van het land er plaatsvindt. Mensen struinen langs de geliefde kraampjes vol verse walnoten, olijven, karren vol kaas, en Franse baguettes. Langs de vele kanalen in het plaatsje zijn kleine antiekwinkeltjes gevestigd.

Reisgids Provence online bestellen

Naast deze hoogtepunten biedt de Provence natuurlijk nog veel meer moois. Bestel een van onze reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis:

ANWB Ontdek Reisgids - Provence
ANWB Extra Gids Provence
Wandelgids Provence

Jouw eigen vakantie naar de Provence boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om de Provence met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden.

Zoek en boek je vakantie Provence

Speciaal voor jou geselecteerd