REIZEN Magazine tips Provence

Niet voor niets was de Provence de plek der inspiratie voor grote schilders als Van Gogh en Cézanne. Wij, als redactie van REIZEN Magazine, delen graag onze tips voor jouw vakantie in de Provence. 

Uitzicht Provence, Frankrijk

St.Remy

St.Remy ligt middenin de Provence en wordt ook wel ‘het hart van de Provence’ genoemd. Het is een mooi provinciaals dorp met een gezellig oud centrum. In de eeuwenoude straatjes zijn veel sfeervolle restaurants en cafés gevestigd. Iedere woensdag vindt er een markt plaats.

Cassis

Wil je graag op het strand liggen maar heb je geen zin in het drukke Cannes? Bezoek dan het minder bekende kustdorp Cassis. Vroeger was het plaatsje een echt vissersdorp, gebouwd uit de ruïnes van de 18e eeuw. Nu wil je er vooral naartoe vanwege de brede, witte zandstranden die niet zo bekend zijn als Cannes en St. Tropez, maar wel minstens zo mooi.

Villecroze

Dit prachtige middeleeuwse dorp ligt op 350 meter boven de zeespiegel. Gezellige straatjes en een geweldig klimaat met weinig neerslag. Tips: de kapel van St. Victor en de grotten van Villecroze.

Moustiers-Sainte Marie

Dit kleine dorpje is gebouwd tegen een berghelling. Het is behoorlijk toeristisch, maar toch erg sfeervol. Het dorp stamt uit de 5e eeuw en er rijdt een trein doorheen die je langs alle bezienswaardigheden brengt. Enkele tips: de 12de eeuwse kerk Notre-Dame-de-l’Assomption en de Notre-Dame de Beauvoir kapel.

Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine is bekend vanwege de vele monumenten en Romeinse opgravingen, waaronder een amfitheater. Het is middeleeuws en kent vele smalle straatjes, mooie huisjes en de ruïne van een 13e eeuws kasteel en is ook geliefd vanwege zijn markt en kleine boetiekjes. In de wijk la Villasse zijn de restanten van oude villa’s en thermen te bewonderen. Op de heuvel van Puymin staat een antiek theater met 6000 plaatsen.

Les Baux

Ooit woonde de machtigste mannen in de middeleeuwen in dit dorp. Lex Baux ligt op een 245 meter hoge berg en wie de tocht omhoog maakt wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht. Vanaf het dorp kijk je uit op uitgestrekte olijfvelden en wijngaarden.

Reisgids Provence online bestellen

Naast deze hoogtepunten biedt de Provence natuurlijk nog veel meer moois. Bestel een van onze reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis:

ANWB Ontdek Reisgids - Provence
ANWB Extra Gids Provence
ANWB Goud Provence - Côte d'Azur

Dit artikel is geschreven door de makers van REIZEN Magazine, hét reismagazine van de ANWB.

Jouw eigen vakantie naar de Provence boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om de Provence met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden.

Zoek en boek je vakantie Provence