Niet te missen evenementen in Parijs

Een stedentrip naar Parijs plannen? Het hele jaar door organiseert de hoofdstad van Parijs evenementen waar je eigenlijk een keer geweest moet zijn. We zetten de evenementen die je niet mag missen op een rijtje.

Quatorze Juillet

Op 14 juli 1789 bestormden de Parijzenaars de Bastille, de gevangenis. Het was revolutie! Nog altijd wordt de dag gevierd als Quatorze Juillet, de nationale feestdag. Traditioneel met veel (professioneel) vuurwerk. In Parijs zijn er vaak grote evenementen, bijvoorbeeld een groots concert voorafgaand aan het vuurwerk bij de Eiffeltoren.

La nuit blanche / de witte nacht

Pure magie. Op de eerste zaterdag van oktober is Parijs in de ban van de betovering van La nuit blanche. Openbare gebouwen worden sprookjesplekken dankzij kunstzinnige belichting. Van zeven uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends is alles open - en vaak gratis. Er zijn concerten en happenings in pubs en clubs. De nacht eindigt in de Hôtels de ville, de stadhuizen van de deelgemeentes, met een ontbijt.

Fête de la Musique

Groots muziekfestival op de langste dag van het jaar. Overal in de stad is muziek. Altijd met een thema. Fête de la Musique is altijd op 21 juni.

La Nuit des Musées

La Nuit des Musées, de Franse museumnacht, is een culturele happening van de bovenste plank! Tussen de kunstwerken gebeurt van alles. De Nacht is populair. Je komt er heel jong Parijs tegen.  

Paris-Plage

Paris-plage is een strandfestival. Het is veel meer dan eenvoudig zonnebaden op een stadstrand. Er zijn activiteiten, je kunt er eten, en luisteren naar concerten. Van half juli tot half augustus. Langs de Seine, tussen de Pont des Arts en de Pont de Sully, en aan het Bassin de la Villette. 

Journées du Patrimoine

Een weekend lang monumenten bekijken die anders gesloten zijn. Dat gebeurt tijdens de Journées du Patrimoine. Er gebeurt veel, het festival heeft elk jaar een ander thema. Op zaterdag is er een feestelijke monumentenavond. Half september.

Paris Photo / Mois de la Photo 

November is fotografiemaand in Parijs. Er zijn veel tentoonstellingen, en een eigen festival, Paris Photo. PP vindt plaats in het Grand Palais en is een ware fotografiehappening. Er zijn foto’s van meer dan 100 galeries te zien.

Jazz à la Villette in Parijs

Het beste jazzfestival van Parijs. Jazz à la Villette biedt ook ruimte voor de geïmproviseerde muziek, de hiphop en de soul. In Parc de la Villette, 1ste helft september. 

Salon du Chocolat, dé chocoladebeurs

Het grootste chocolade-event van de wereld, zegt men in Parijs, en misschien is het dat ook wel: Salon du Chocolat. Eind oktober, Viparis, Metro: Porte de Versailles.

De aankomst van de Tour

Elk jaar eindigt de slotetappe van de Tour de France in Parijs. Daar moet je bij zijn! Veel leuker in het echt dan op tv. De spanning die er vooraf is op de Champs Élysées, de feestelijke drukte, en dan die wielrenners! Zjoefff!

Meer evenementen en tips voor Parijs vind je in de ANWB Extra reisgids Parijs.

Een stedentrip naar Parijs boeken

Wil je Parijs met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd inclusief vervoer, verblijf en gratis extra's.

Bekijk top 10 aanbiedingen Parijs

Of bekijk het aanbod van onze andere reispartners

Stedentrips Parijs van Pharos Reizen

Speciaal voor jou geselecteerd