Doen in Languedoc-Roussillon

Geïnteresseerd in historisch en cultureel erfgoed of lig je liever in de zon op het strand? De regio Languedoc-Roussillon heeft voor iedereen iets te bieden, ook voor kinderen. Bekijk onze tips voor een fijne vakantie in Languedoc-Roussillon.

Bezoek een markt in Languedoc-Roussillon

Een stukje onvervalste levenskunst van de Midi kun je meemaken op de weekmarkten en in de markthallen. Hier bieden de regionale producenten en handelaars hun waar te koop aan: bloemen, fruit, groente, olijven, knoflook, allerlei soorten worst en kaas, honing en lavendel, maar ook kleding en schoenen. Tussen de inkopen voor het middageten door is er tijd voor een praatje of voor een drankje in de bar. Heel bijzonder is de markt op zaterdag in Uzès, een van de mooiste markten in Languedoc-Roussillon.

Naar het strand in Languedoc-Roussillon

De vlakke zandstranden van Languedoc-Roussillon zijn bijzonder geschikt voor een vakantie met kinderen. Van de Rhône tot aan de voet van de Pyreneeën wordt de Golfe du Lion omzoomd door stranden met fijn, goudgeel zand. Alleen bij Sète, Agde, Narbonne en Leucate onderbreken rotsformaties de circa 200 kilometer lange gordel van zand en duinen.

Lekker eten in Languedoc-Roussillon

Tussen Petite Camargue en de Pyreneeën vind je meer dan twintig restaurants met een Michelinster. Niet zo van de sterren? Veel boeren en wijnboeren onderhouden bij hun bedrijf een zogeheten ferme-auberge, waar gasten gerechten uit de regio krijgen voorgeschoteld. De sfeer is gemoedelijk en de producten zijn afkomstig uit eigen teelt of uit de nabije omgeving.

Werelderfgoed in Languedoc-Roussillon

Met een rijke historie is het niet verwonderlijk dat je in Languedoc-Roussillon prachtige bouwwerken kunt bekijken. Dit erfgoed laat zich ook gelden op de Werelderfgoedlijst van Unesco, met vermeldingen voor Pont du Gard, Canal du Midi, Carcassonne, Saint-Guilhem-le-Désert, Mont-Louis en Villefranche en Causses et Cévennes.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie over Frankrijk
Milieuzones: alles wat je moet weten
Leuke tips voor een vakantie naar Frankrijk