Naar artikel

Avontuurlijke vakantie in de Franse Alpen

In de zomer een paradijs voor outdooractiviteiten als wandelen, klimmen en mountainbiken en in de winter een geliefd wintersportgebied: je geniet het hele jaar door van een actieve vakantie in de Franse Alpen! Te midden van die indrukwekkende natuur liggen schitterende wandelgebieden, voor recreatieve wandelaars en echte berggeiten. Voor de kinderen zijn de Franse Alpen één grote buitenspeeltuin.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk 
Van spectaculaire natuurwonderen als de Europese Grand Canyon en de schilderachtige tuinen van Monet tot het iconische Mont Saint-Michel en Romeinse bouwkunsten zoals Pont du Gard.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Beroemde toppen van de Franse Alpen

Voor bergbeklimmers staat hij op de bucketlist, maar ook als minder ervaren wandelaar is het bijzonder om op vakantie in de Franse Alpen de Mont Blanc te zien. De 'witte berg' is met ruim 4800 meter de hoogste van Frankrijk. In Chamonix ga je met de kabelbaan naar de Aiguille du Midi voor een prachtig uitzicht op de beroemde berg. Bergbeklimmers starten hier hun klim naar de top, maar er zijn ook kortere routes om het bergmassief heen. Zin in een autorit door de Franse Alpen? Rijd dan de Route des Grandes Alpes. Deze panoramische route is ook geschikt voor ervaren fietsers. Onderweg passeer je een aantal bergtoppen uit de Tour de France, zoals Col du Galibier en Col du Lautaret.

Nationale parken in de Franse Alpen

Op vakantie in de Franse Alpen maken natuurliefhebbers kennis met drie beeldschone nationale parken. Nationaal park Les Écrins ligt tussen Grenoble, Gap en Briançon en omvat zo'n honderd toppen van ruim 3000 meter en tientallen gletsjers. Het nationaal park heeft 740 kilometer aan wandelpaden, waaronder de GR54. Ideaal voor een uitdagende trektocht of spannende huttentocht met de kinderen. Iets ten noorden van de Côte d'Azur ligt het prachtige nationale park Mercantour, dat opvalt door zijn schilderachtige dalen en valleien. In dit natuurpark wonen duizenden gemzen, dus grote kans dat je ze spot. Het beschermde natuurgebied telt verder tweeduizend verschillende plantensoorten. Bij de grens met Italië ligt nationaal park Vanoise met talloze wandelroutes, waaronder de GR5 en GR55.