REIZEN tips Côte d’Azur

Ben je in de Côte d’Azur? Breng dan zeker een bezoek aan ‘adelaarsnest’ Èze en Villa Ephrussi de Rothschild.

Côte d’Azur strand & kunst

Tip 1: Stranden

De stranden van Nice en Cannes liggen direct beneden de stad en zijn eigenlijk niet geschikt voor een lange vakantie aan zee. Ga liever naar Plages de Pampelonne in Saint-Tropez. Dit strand behoort tot de mooiste stranden van de Côte d’Azur. De meest romantische, met ongerepte natuur en pijnboombossen, liggen op het eiland Porquerolles.

Tip 2: Met de ferry

De kustroute naar Saint-Tropez kan in de zomer ontzettend druk zijn. Een leuk alternatief is de (ferry)boot vanuit Fréjus, St. Raphaël of St. Maxime.  

Côte d’Azur-Villa Ephrussi de Rothschild

Tip 3: Èze

Èze ligt op een heuvel met een spectaculair uitzicht over de omgeving en de Middellandse Zee. Vanwege de bijzondere ligging heeft het dorpje de bijnaam Adelaarsnest gekregen. Wie tussen Nice en Monaco reist moet de snelweg zeker even verlaten om dit dorp te bezoeken.

Tip 4: Villa Ephrussi de Rothschild

Deze prachtwoning is volgens velen de mooiste villa van de hele Côte d’Azur. Dit bouwwerk dat gemaakt is door barones Ephrussi de Rothschild is tegenwoordig geopend voor publiek.

Tip 5: Le Village des Tortues

Vlakbij het dorp Gonfaron, op een uurtje rijden van Saint-Tropez ligt le Village des Tortues. Deze opvang is een thuishaven voor allerlei soorten schildpadden; van de waterschildpadden van Madagascar tot de Oost-Afrikaanse luipaardschildpadden en Griekse landschildpadden. Liefhebbers van deze beestjes moeten zeker een bezoekje brengen aan het ‘Franse Pieterburen voor schildpadden’. Adres: Quartier des plaines, 83590 Gafaron.

Côte d’Azur kunst

Tip 6: Verborgen kunstenaarsdorpjes

Naast de bekende plaatsen is het ook de moeite waard de minder bekende kunstenaarsdorpen Biot, Saint-Paul de Vence en Mougins te bezoeken. Hier kun je ervaren waar de talloze meesters die hun schildersezel langs de Côte d’Azur neergezet hebben hun inspiratie vandaan haalden.

Tip 7: Snuffelcursus in Grasse

Grasse is de parfumhoofdstad van Frankrijk. Er zijn drie grote parfumfabrieken gevestigd: Galimard, Moulinard en Fragonard. Tijdens een rondleiding kun je het hele proces van het maken van parfum zien, ruiken en horen. Ook zijn er mogelijkheden om zelf parfum te maken. Behalve de grote parfumhuizen zijn er in de kleine winkelstraten van Grasse ook een aantal kleine bedrijfjes gevestigd waar parfum gemaakt en verkocht wordt.

Reisgids Côte d'Azur online bestellen

Naast deze hoogtepunten biedt de Côte d'Azur natuurlijk nog veel meer moois. Bestel een van onze reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis:

ANWB Navigator Provence - Côte d'Azur
ANWB Extra gids Côte d'Azur
ANWB Goud Provence - Côte d'Azur

Dit artikel is geschreven door de makers van REIZEN Magazine, hét reismagazine van de ANWB.

Jouw eigen vakantie naar de Côte d’Azur boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om de Franse Côte d’Azur met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden.

Zoek en boek je vakantie Côte d'Azur