Evenementen Côte d’Azur

Op vakantie aan de Côte d’Azur? Dan mag je de belangrijkste evenementen van deze regio zeker niet missen.

Deze evenementen mag je niet missen

Carnaval de Nice

Waar/wanneer: Februari in Nice

In februari trekken er weer talloze praalwagens, feestgangers en fanfares door de stad. Op zaterdagavond en zondagmiddag zijn carnavalsoptochten te bewonderen, die ieder jaar een ander thema hebben. De mardi gras (carnavalsdinsdag) wordt afgesloten met een vuurwerkspektakel.

Côte d’Azur - St. Tropez

Bravade van Saint-Tropez

Waar/wanneer: 16 t/m 18 mei in Saint-Tropez

Optocht in Napoleontische uniformen ter ere van de heilige Torpes. Deze optocht kent een lange geschiedenis en wordt al meer dan 400 jaar gehouden. Drie dagen lang, van 16 tot en met 18 mei, ligt de havenplaats onder de rook van de afgevuurde musketsalvo’s. De optocht van de bravadeurs door de plaats geschiedt volgens een strikt vastgelegd ritueel; hij wordt aangevoerd door een gekozen captaine de la ville. Op de derde en laatste dag wordt de Bravade afgesloten met een dankdienst.

Côte d’Azur 3

Fête de Saint-Pierre

Waar/wanneer: Juli in Saint-Pierre

Eind juni wordt in diverse kustplaatsen, onder andere in Antibes en Ville-franche, het Fete de Saint-Pierre gevierd. Dit is het traditionele feest van de vissers.

Jazz á Juan

Waar/wanneer: Juli in Juan-les-Pins

Gedurende dit legendarische jazzfestival in juli schallen er tien dagen lang trompetten en saxofoons door de straten van Juan-les-Pins. Jazz á Juan is het allereerste jazzfestival van Europa. Al in 1960 vond de allereerste editie plaats. Naast Montreux geldt het als een van de belangrijkste Europese Jazzfestivals. Meer info: www.jazzajuan.com.

Passieoptocht

Waar/wanneer: 5 augustus in Roquebrune

Deze optocht vindt plaats uit dankbaarheid dat Roquebrune in 1467 voor de pest werd behoed. In de smalle dorpsstraatjes speelt de lokale bevolking scenes na uit de lijdensgeschiedenis van Christus. Een rol in deze toneeluitvoering is een eer; de hoofdrolspelers stammen al eeuwenlang uit dezelfde familie.

Côte d’Azur jacht

Les Voiles de Saint-Tropez

Waar/wanneer: Oktober in Saint-Tropez

In deze chique kustplaats vindt ieder jaar in oktober de regatta plaats. Diverse oude en moderne zeilschepen zetten koers naar de haven van Saint-Tropez en zijn daar dagenlang te bewonderen. Meer info: www.ot-saint-tropez.com.

Reisgids Côte d'Azur online bestellen

Naast deze evenementen biedt de Côte d'Azur natuurlijk nog veel meer leuks. Bestel een van onze reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis:

ANWB Navigator Provence - Côte d'Azur
ANWB Extra gids Côte d'Azur
ANWB Goud Provence - Côte d'Azur

Dit artikel is geschreven door de makers van REIZEN Magazine, hét reismagazine van de ANWB.

Jouw eigen vakantie naar de Côte d’Azur boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om de Franse Côte d’Azur met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden.

Zoek en boek je vakantie Côte d'Azur