Eten en drinken Côte d’Azur

In de Côte d’Azur zijn na Parijs de meeste restaurants met Michelinsterren en Gault-Millaumutsen (de Franse gastronomische onderscheidingen) te  vinden. Dat heeft een reden; de keuken van de Côte d’Azur is namelijk al net zo heerlijk als het weer. 

Côte d'Azur Restaurant

Specialiteiten Côte d’Azur

Bouillabaisse, gevulde sardientjes, ravioli, ratatouille, soupe au pistou, pan bagnat….; het is slechts een greep uit de overheerlijke specialiteiten die de Côte d’Azur te bieden heeft. Grote steden hebben hun eigen specialiteiten. In Nice serveert men bijvoorbeeld socca, een zeer voedbare pannenkoek van kikkererwtenmeel, lokale stokvis (bacalhau) en courgettebloemen (fleurs de courgettes farcis). De prijs en kwaliteit van de gerechten varieert enorm. Probeer de restaurants nabij grote toeristentrekkers te ontwijken en neem plaats bij dat leuke lokale tentje ‘net om de hoek’.

Wijn Côte d’Azur

Lang geleden stelde de wijn uit de Côte d’Azur niet veel voor. Tegenwoordig is de wijnteelt en het oordeel over wijn uit deze regio radicaal veranderd. Aan de kust worden uitstekende witte en rode wijnen geproduceerd. Ook Rose wordt volop geproduceerd. Het oudste wijngebied van Frankrijk ligt in de Côte d’Azur . De Grieken plantten al omstreeks 600 voor Christus de eerste wijnranken in het westelijke gedeelte van de zonnige regio. Een van de meest curieuze wijnbouwgebieden van Frankrijk ligt hoog boven Nice en is maar 60 ha groot: Le Bellet. Hier produceert men witte en rode wijnen die zo goed zijn, dat ze op de EU-top van Nice in 2000 door de staatsgasten werden gedronken.

De beste restaurants in de Côte d’Azur

La Colombe d’Or

Talloze kunstenaars hebben genoten van de lekkernijen van het legendarische hotel-restaurant La Colombe d’Or in Saint-Paul-de-Vence. Onder andere Braque, Miro, C hagall, Matisse en Picasso behoorden tot de stamgasten. De eetzaal hangt dan ook vol met prachtige kunstwerken. Adres: La Colombe d'Or, 06570 Saint-Paul-de-Vence.

L’Escalinada

Wil je de gerechten uit de lokale keuken proeven? Dit restaurant staat al jarenlang bekend om de overheerlijke streekgerechten die er geserveerd worden. Ook inwoners van de stad weten de weg naar dit pareltje te vinden. Adres: 22, rue Pairoliere, Nice.

La Taverne du Safranier

Dit lokale visrestaurant is ontzettend populair bij de locals. Dit is een uitstekende locatie om bouillabaisse te proberen. Adres: 1, place du Safranier, Antibes.

Reisgids Côte d'Azur online bestellen

Naast deze hoogtepunten biedt de Côte d'Azur natuurlijk nog veel meer moois. Bestel één van de Côte d'Azur reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis.

Speciaal voor jou geselecteerd